حکم تازه غنی و سرنوشت مبهم کمیته ملی‌المپیک افغانستان

خبرونه
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

رئیس جمهوری افغانستان محمدظاهر اغبر، رئیس کمیته ملی المپیک را به عنوان سرکنسول این کشور در شهر مونیخ تعیین کرده، اما او گفته که هنوز مشخص نیست که به این وظیفه می‌رود یا نه.

در حکم محمداشرف غنی، که شام روز چهارشنبه (۳ عقرب/آبان) پخش شد، آمده که آقای اغبر براساس پیشنهاد وزارت خارجه با حفظ حقوق نظامی‌اش به عنوان سرکنسول افغانستان در مونیخ آلمان تعیین شده است.

آقای اغبر پیشینه نظامی و رتبه ژنرالی دارد

.

اما ظاهر اغبر خود روز پنجشنبه به بی‌بی‌سی گفت: "من هم شنیدم". او افزود که قرار است امروز یا فردا با رئیس جمهوری دیدار کند و "می‌شود در این مورد هم صحبت شود".

رئیس کمیته ملی المپیک گفت که برای تصمیم‌گیری درباره کناره‌گیری او از ریاست این کمیته و پذیرش حکم تازه رئیس جمهوری، مجمع عمومی این کمیته تا سه روز دیگر برگزار خواهد شد.

در عین حال، منورشاه شهزاد، سخنگوی آقای اغبر به بی‌بی‌سی گفت که تصمیم‌گیری درباره انتخاب و برکناری رئیس این کمیته از صلاحیت‌های مجمع عمومی آن است و هیچ کس دیگری این صلاحیت را ندارد.

آقای شهزاد افزود که تا حال هیچ‌گونه حکم رسمی از جانب ریاست جمهوری به کمیته ملی المپیک به صورت رسمی ابلاغ نشده است.

در سال‌های گذشته اداره المپیک در افغانستان به خاطر اختلافات، دارای دو نهاد با نام همسان و فعالیت‌های موازی بوده است.

کمیته بین‌المللی المپیک تنها یکی از این کمیته‌ها را به رسمیت می‌شناسد که آقای اغبر ریاست آن را بر عهده دارد، اما ریاست جمهوری افغانستان کمیته دیگری را به رسمیت می‌شناسد که ریاست آن برعهده محمود حنیف است.

حدود سه هفته پیش در حاشیه پنجمین دوره رقابت‌های داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا، آقای غنی با رئیس شورای المپیک آسیا دیدار و درباره وضعیت کمیته المپیک گفت‌وگو کرد.

در این دیدار شیخ احمد الفهد الصباح به رئیس جمهوری افغانستان هشدار داد که اگر وضعیت ورزش افغانستان بهبود نیابد و دخالت‌های سیاسی ادامه یابد، حضور افغانستان در مسابقات به حالت تعلیق درخواهد آمد.

در این دیدار به افغانستان دو ماه فرصت داده شد تا به دوگانگی و موازی‌کاری در نهاد المپیک افغانستان و مشکلات در این عرصه پایان دهد.

افغانستان در سال ۱۹۳۶ عضویت کمیته المپیک را بدست آورد.

در سطح آسیا تنها دو کشور جاپان (ژاپن) و فیلیپین پیش از افغانستان عضویت شورای المپیک جهانی و آسیایی را بدست آورده بودند.

در زمان حاکمیت طالبان در افغانستان، عضویت این کشور در شورای جهانی المپیک به صورت کامل به حالت تعلیق درآمده بود.