تـینا و انا یک دوست جدید پیدا کردند

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

قصه نویس خورد سال عاقله « رسول » که دوستان ما در گذشته از طریق این سایت با موصوف معرفت حاصل کرده اند زیر عنوان یادشده در بالاقصه جدیدی را به رشته تحریر درآورده است. از آنجایکه قصه باز هم به زبان دنمارکی است شاید برای بسیاری از خوانندگان و بینندگان سایت که زبان دنمارکی نمیدانند ، جالب نباشد ؛ ولی ما به دو دلیل آنرا به نشر سپردیم . اول اینکه همکار خوردسال خود را تشویق کرده باشیم تا بیشتر بنویسد و کارش به پختگی و قوام برسد . دودیگر اینکه برای افغانان مقیم دنمارک و بطور خاص برای اطفال ما در این کشور ، یک الگو و نمونه خوب از تراوشهای ذهنی یک هموطن شانرا عرضه کرده باشیم .
آرزو میکنیم دوستان با ما همنوا و هم نظر باشند که ارائه چنین نمونه ها زمینه ساز تشویق و ترغیب سایر اطفال و نوجوانان ما خواهد شد . به امید اینکه کار های عاقله جان « رسول » بیشتر و بهتر شود وهمانطور که خود وعده داده ا ست ، روزی بتواند به زبان مادری خود هم برای ما قصه های خوب و جالب بنویسد ، قصه اش را به نشر میسپاریم .



Tina og Anna for en ny veninde.


Der var engang to piger. De var tvillinger.
Den ene hed Anna og den anden hed Tina.
De boede sammen med deres mor og far. De havde også en bror, men han var stor.(deres mor var gravid)
En dag gik Anna og Tina en tur i skoven. De klatrede i træer.
Så kom der en pige, og sagde:” må jeg være med”. Tina og Anna sagde:” ja det må du godt”. Pigen sagde, at hun hed Nina.” Og hvad hedder i så? Jeg hedder Tina og jeg hedder Anna”, svarede de med et smil. De sagde:” kom her op” Nina kom op i træet.
Det var meget sjovt at lege med Nina, men så sagde hun:” åh nej klokken er mange jeg skulle være hjemme for lang til siden”. Hun løb hjem, Anna og Tina gik også hjem.
Det var aften, og de spiste aftensmad. De fortalte om Nina. Deres mor sagde, at de måtte godt gå hjem hos hende i morgen. Men Anna og Tina vidste jo ikke hvor Nina boede henne.
”Hvor så i hende?” spurgte moren.” I skoven” svarede Tina. ”Så gå der ud så kommer hun sikkert der igen”.
Det var morgen Anna, Tina, bror, mor og far spiste morgenmad.
Da de var færdige gik Anna og Tina ud i skoven. De så Nina. De spurgte Nina, om hun ville lege.
”Ja det vil jeg gerne” svarede Nina glad. Anna og Tina sagde:” vi kan kun lege hos dig. Det er i orden ” svarede Nina. Så gik de hjem til Nina. Da de så Ninas hus sagde de:” bare vi boede der”.
Det var meget stort hus. Man skulle næsten tro at det var et slot, men det var det ikke.
Det var bare et hus, som var stort. De legede på Ninas værelse.
Hun havde flere end Tina og Anna, men det var lige meget. Nina havde også to søstre. De var meget søde. Ninas mor kunne ikke kende forskel på Tina og Anna, men det var lige meget.
Det blev aften, Tina og Anna skulle hjem. Nina spurgte:” vil i gerne sove hos mig, i må godt for min mor og far. Det vil vi gerne”, svarede Tina,” men vi skal lide spørger vores mor og far”. De gik hjem til sig selv. De spurgte deres far, han sagde, at det var i orden. De pakkede deres ting, og så gik de hjem til Nina. De spiste aftensmad. Det smagte godt, syntes de. Da de var færdige legede de med Ninas søstre. Bagefter så de film, men så kom Ninas mor og sagde, at de skulle sove.
De børstede tænder, så gik de ind på Ninas værelse. De snakkede lidt, men så ville Anna og Nina sove. Det var nat og alle sov, men ikke Tina. Hun var bange. Hun vækkede Anna og sagde:” jeg er bange må jeg ikke sove hos dig. Jo bare læg dig ned”.
Det var morgen. Anna, Tina og Nina vågnede op. De sad i stuen og så fjernsyn.
Så vågnede Ninas far og mor. De skulle lave morgenmad. Så vågnede Ninas søstre de kom ind i stuen. Så ringede det på døren.
Det var Tina og Annas bror. Han spurgte om Tina og Anna var her. Nina sagde:” ja men hvorfor?
Fordi de skal hjem” svarede han. Anna og Tina gik ud til deres bror.
Han sagde, at de skulle pakke deres ting. Så pakkede de deres ting og sagde farvel.
Da de kom hjem fortalte de om Ninas hus og hendes familie. De spurgte om de ikke måtte gå hjem til Nina, eller om hun måtte komme hjem hos dem en anden dag. Det sagde deres mor og far ja til.
De spurgte deres bror om han havde savnet dem, da de var hjemme hos Nina.
Han sagde:” nej ”. Deres mor sagde:” nej han savnede jer. Gjorde du det. Ja jeg gjorde.
Du plejer at drille os så du kan godt lide os” spurgte Anna. ”Ja selvfølelige kan jeg godt lide jer” svarede deres bror. Det var nat og alle sov, men ikke mor. Hun havde ondt i maven. Hun vækkede far og sagde at hun havde ondt i maven.” Prøv at gå på toilet” sagde far. Mor gik ud på toilet og fik en pille, men det virkede ikke. Far sagde, at hun skulle på hospitalet. Far vækkede Anna og Tina.
Da de kom til hospitalet, sagde lægen at Tina, Anna og far skulle sidde udenfor værelset.
De sad i lang tid, men så kom mor ud med et barn. Tina, Anna og far gik hen til hende. Far spurgte:” har vi fået et barn? Ja” svarede mor.” Er det en pige eller en dreng” spurgte Tina. ”En pige” svarede mor. De kørte alle sammen hjem. Da de kom hjem vækkede de deres bror, han skulle se den nye pige. Han vågnede, da han så den lille pige, sagde han at hun var grim. Han syntes, at det skulle være en dreng. Far blev sur på ham. Han var meget vred nu.
Han sagde, at han skulle gå ind på sit værelse. Han skulle komme i morgen. Det var morgen Tina og Anna så fjernsyn. Det var en tegnefilm, det bankede på døren, Anna gik ud for at lukke op. Det var Nina. Hun spurgte om de kunne lege. Anna sagde:” ja men kun hjemme hos dig.” Okay” sagde Nina med et smil, så gik de hjem til Nina på vej der over sagde Tina, at de havde fået en lille søster. Nina spurgte om hvad hun skulle hedde. Men det vidste Tina og Anna ikke endnu. Så kunne de se en gammel dame. Hun kom hen til dem. Nina sagde:” hej mormor” Anna og Tina kiggede underligt på Nina. ”Hej Nina”, sagde hun.” Skal du hjem til mig. Ja det skal jeg”.
De gik sammen hjem til Nina, da vi kom ind sagde Anna og Tina:” hej”. Nina ville ikke lege med dem mere, så de måtte gå hjem. Nina troede at de var gået, men det var de ikke.
Nina sagde til sin mormor, at Anna og Tina var dumme. De gik hos Nina igen. Nu var de rigtig sur på hende, men der var ikke nogen. Anna og Tina troede, at det bare noget de hørte.
De gik hjem, men det var rigtigt, at Nina sagde at de var dumme. Da Anna og Tina kom hjem var der ikke nogen. De sagde:” hallo”, men der kom ingen svar. Anna fandt et stykke papir der stod:” vi er hos Nina tag 5 Dollars”. Anna fortalte hvad der stod. ” skal vi tage 5 Dollars med, men hvorfor” spurgte Tina. ”Det ved jeg ikke” svarede Anna. ”Men hvis der står at vi skal gøre det, så skal vi gøre det”. De gik hjem til Nina. Nina åbnede døren. Nina sagde ”hej kom med ind”, og så låste hun dem inde og tog sækken med pengene. Anna sagde til Tina, at de ikke var alene. Deres mor, far og deres bror var der også, men hvor var den lille pige henne. De spurgte deres mor om hvor hun var. Deres mor svarede at Ninas mor havde taget hende. ”Men hvorfor” spurgte Tina,” fordi hun har en kraft så man kunne være den rigeste i hele verden” svarede deres mor. ”Men hvad vil de gøre med hende” spurgte Anna med et trist stemme, ”det ved jeg ikke” sagde deres mor.
Nina kom ind hun havde noget mærkeligt tøj på. De rejste sig og gik hen til hende. Nina havde noget mad til dem. Det var fisk, men Tina og Anna kunne ikke lide fisk, men det kunne deres mor, far og deres bror godt lide. Nina havde også noget vand med.
Det var nat og alle sov, men ikke Anna og Tina de kunne ikke sove, fordi det var koldt, der var kun hø.
Da det blev morgen kom Nina ind igen, hun havde igen noget mad med. De fik også noget at drikke. Nina kom igen selvom de ikke var færdige, hun tog tallerknerne. Lige der hun skulle ud tog Tina hende i benet og trak hende hen til moren. De sagde til Nina, at hun skulle fortælle hvad der var sket. Nina begyndte at græde og sagde at hun ikke vil gøre dem noget, det var hendes mormor der var ond,” jeg måtte ikke give jer noget mad, men i er min venner ”sagde Nina. Tina slap hende, Nina gik ud. Det var nat og Nina kom ind vækkede Anna og Tina de skulle tage den lille pige nu.
De gik ind i Ninas mormors værelse, men lige der de skulle tage den lille pige vågnede Ninas mormor. Hun blev lige pludselig til et monstre. Nina, Anna og Tina tog en kniv, men selvom de kastede den på monstret døde det ikke.
Der kom et lys ud af den lille pige. Nej skreg monstret, den lille pige kom op i luften og lyset ramte monstret lige i hjertet. Alting blev lyst og alle kom ind i værelset. Den lille pige lå i sengen. Anna og Tinas mor tog den lille pige de krammede hende. Næste dag var alle stået op. Nina boede sammen med Tina og Annas familie.
Anna spurgte Nina, om at det var rigtigt, at hun havde sagt, at de var dumme. ”Ja” svarede Nina ”men det var min mormor der fik mig til det. Okay” sagde Anna glad.
Og de levede lykkeligt til deres dag ende sammen.



Skrevet af Aqella Rasul d. 16/11- 06