نوشته کریم پوپل
او در ۵ نوامبر ۱۹۴۸ در یک خانواده متمول وروشنفکر در الجزایر بدنیا آمد. او یکی از رهبران جنبش "فیلسوفان نو" (فیلسوفان جدید) در سال ۱۹۷۶ بود. وی یک شخصیت رسانهای و نویسنده فرانسوی است. نظرات، فعالیت های سیاسی و انتشارات او نیز در طول سال ها موضوع بحث های متعددی قرار دارد.
“برنارد هنری لوی میلیونر یکی از یهودیان پرنفوذ ساکن فرانسه است که در پشت پرده بسیاری از جنگهای مختلف معاصر از جمله جنگ افغانستان، لیبی، بوسنی، عراق سوریه یمن سودان تجزیه کردستان قرار داشته است. وی از نظریه پردازان تئوری “بهار عربی” بوده و اسلام گرایی را تروریسم و بربریت جدید میخواند. در حقیقت لوی در هرگوشه دنیا طرفدار مسلمانان معتدل و میانه رو است. درین راه همکاری می کند. چون او یک شخصیت یهودی نویسنده ساستمدار و میلونر فرانسوی است مورد توجه سازمان ملل و استخبارات کشورهای غربی قرار گرفته است. وی یک از مخالفان سرسخت پاکستان ایران و طالبان القاعده و تندروان است. وی بدنبال آزادی کردستان بوده چندین بار با خالد عزیزی رهبر حزب دموکرات کردستان ایران ملاقات نموده است. لوی که در سال ۲۰۱۰میلادی از سوی نشریه اسرائیلی «جوراسلم پست » چهل و پنجمین چهره پرنفوذ یهودی دنیا معرفی شد، او معتقد است که هیچ ارتشی را دموکراتیک تر از ارتش اسرائیل نمیشناسد. برنارد از حامیان پاکسازی غزه از وجود مبارزان فلسطینی است و هرگاه بین اسرائیل و اهالی غزه درگیری ایجاد میشود، وی تا آخرین لحظه سعی میکند که اتحادیه اروپا برای توقف جنگ اقدام نکند.
لوی در یک سال اخیر فعالیت خود را به افغانستان و احمد مسعود فرزند احمد شاه مسعود متمرکز نموده است. این میلیاردر یهودیتبار فرانسوی در ماههای اخیر در افغانستان و آن هم در حوزه تحت کنترل نیروهای مقاومت دیدار نمود . برنارد، قصد دارد که جلوی نفوذ ایران، چین و روسیه را در افغانستان بگیرد و تروریسم را شکست دهد اما هزینه این جنگ را کی باید بپردازد هنوز معلوم نیست . لذا اوبا احمد مسعود دید بازدید نمود که تا چه حد میتواند مسعود را در جنگ با طالبان حفظ کند.
زندگی نامه
لوی در سال ۱۹۴۸ م در بنی ساف، الجزایر مستعمره فرانسه، در یک خانواده مرفه یهودی به دنیا آمد. خانواده او چند ماه پس از تولد او به پاریس نقل مکان کردند. او پسر دینا (سیبونی) و آندره لوی، بنیانگذار و مدیر یک شرکت چوب، است. اندره از کسب و کار خود تبدیل به یک میلیونر شد. پدراندره در جنگ جهانی دوم در نبرد مونته کاسینو شرکت کرد. پدرکلان او برادر فیلیپ لوی و ورونیک لوی آخرین پادشاه فرانسه بود. لوی پس از تحصیل در لیسه لویی لو گراند در پاریس، در سال ۱۹۶۸ وارد لیسه عالی شد و در سال ۱۹۷۱ از رشته فلسفه فارغالتحصیل شد.
فعالیت
او درسال ۱۹۷۱ برای کمک به جداییطلبان بنگلادشی به حیث خبرنگار جنگی برای مبارزه با جنبش آزادیبخش بنگلادش علیه پاکستان شد. و یک سال بعد او به عنوان یک کارمند دولتی برای وزارت اقتصاد و برنامهریزی دولت تازه تأسیس بنگلادش کار کرد. او دوباره در سال ۲۰۱۴ از بنگلادش بازدید کرد. پس از بازگشت به فرانسه، لوی در پوهنتون استراسبورگ به حیث استاد فلسفه مقرر گردید. او بنیانگذار مکتب فیلسوفان جدید یا (نیو فیلسوفان) بود. این گروهی از روشنفکران جوان بودند که از عملکردهای مفکوره کمونیستی و سوسیالیستی به تحولات تقریباً انقلابی در فرانسه در ماه می ۱۹۶۸ دلسرد شده بودند و نقدهای نوشتن. در سال ۱۹۷۷، لوی دربرنامه تلویزیونی Apostrophes16 به عنوان یک فیلسوف جدید معرفی گردید. در آن سال مقاله بنام بربریت با چهره انسانی را منتشر کرد، با این استدلال که مارکسیسم ذاتاً فاسد است.
در مارس ۲۰۰۶ او یکی از ۱۲ امضا کننده نامه ای با عنوان، تمامیتخواهی " بود که به دغدغهها در مورد آزادی بیان و اندیشه در پاسخ به اعتراضات خشونتآمیز و مرگباری در جهان اسلام دررابطه به کشیدن کاریکاتور محمد توسط یک جنورنالیست دانمارکی گردیده بود.
در فبروری ۲۰۱۶، لوی کتابی با عنوان L'Esprit du Judaisme منتشر کرد. او را به عنوان نابغه یهودیت شاختن.
در سال ۲۰۱۲در جنگ لیبیا شرکت نموده آز آن سند را منتشر شد.
در ۱۶ می ۲۰۱۶، فیلم مستند جدید برنارد هانری لوی را به نمایش گذاشت دیدگاه خود را از جنگ داخلی عراق از طریق جنگجویان کردی که توسط غربیها علیه داعش مسلح گردیده بودند به نمایش گذاشت.
در سال ۲۰۱۷ تعهدبرای کردها نوشت او یاد اورشد که کردها سالهاست برای منافیع مشترک با یهودیان خون ریختانده اند او در سال ۲۰۱۷ جایزه ارزشمندترین مستند سال سینما را بخاطر صلح دریافت کرد. لوی در سال ۲۰۱۷ مستندی را منتشرنمود. وی در شهر موصل در کنار مبارزان کرد و سربازان عراقی، خیابان به خیابان علیه داعش میجنگید.
در دهه ۱۹۹۰، لوی خواستار مداخله اروپا و آمریکا در جنگ بوسنیا در خلال تجزیه یوگسلاوی شد. او در مورد اردوگاههای اسرای صرب که مسلمانان بی گناه را در آن نگهداری میکردند صحبت کرد. وی گفت کشتارهای جمع را در کشورهای دیگرنباید نادیده گرفت.
در سال ۲۰۰۶، لوی به بحث بریتانیا در مورد حجاب زنان مسلمان پیوست و به The Jewish Chronicle پیشنهاد کرد که پوشیدن حجاب با مخفی کردن چهره زنان باعث از بین رفتن انسان گردیده ودعوت به تجاوز جنسی است.
در جون ۲۰۱۰، او به طوعلنی از پاپ پیوس دوازدهم و بندیکت شانزدهم در برابر حملات سیاسی علیه آنها از درون جامعه یهودی بود دفاع کرد.
در آگوست ۲۰۰۸، لوی از مناطق جنوبی، گرجستان، در جریان جنگ اوستیای جنوبی در سال ۲۰۰۸ گزارش داد. در آن مناسبت او با رئیسجمهور گرجستان، میخائیل ساکاشویلی مصاحبه کرد.
در مارس ۲۰۱۱، او درگیر گفتگو با شورشیان لیبیایی در بنغازی شد و علناً به رسمیت شناختن شورای ملی انتقالی که اخیراً تشکیل شده بود، تبلیغ کرد. علیه مداخله بر لیبیا توسط فرانسه وایتالیا شد.
در ماه مه ۲۰۱۱، لوی برای مداخله نظامی در سوریه علیه بشار اسد گردید
در اپریل ۲۰۱۳، او توسط یک دادگاه فرانسوی به اتهام افترا زدن به روزنامهنگار برنارد کاسن محکوم شد.
در سال ۲۰۱۳، لوی از جامعه بینالمللی به دلیل اقدامات آنها در جریان نسلکشی بوسنی انتقاد کرد.
لوی در جریان انقلابات اوکراین در فبروری ۲۰۱۴ در کیف بود و فعالانه رویدادها را تبلیغ میکرد. وی سرنگونی دولت طرفدار روسیه ویکتور یانوکوویچ را جامعه اروپا خواست.
در دسامبر ۲۰۱۹، لوی از اداره خودمختار شمال و شرق سوریه بازدید کرد و در آنجا با مبارزان کرد به رهبری ژنرال مظلوم عبدی ملاقات کرد.
در جولای ۲۰۲۰، لوی وارد فرودگاه مصراته در لیبی شد، سپس با برخی از مقامات دولت وفاق ملی دیدار کرد.
قتل دانیل پرل
در سال ۲۰۰۳، لوی گزارشی از تلاشهای خود برای ردیابی قاتل دانیل پرل، خبرنگار وال استریت ژورنال که سال قبل توسط افراطگرایان اسلامی به اسارت گرفته و سر بریده شد، نوشت. در زمان مرگ پرل، فرستاده خاص رئیسجمهور فرانسه ژاک شیراک در افغانستان بود. او یک سال بعد را در پاکستان، هند، اروپا و ایالات متحده سپری کرد تا بفهمد چرا اسیرکنندگان جبعه مروارید او را نگه داشته و اعدام کردند. کتاب به دست آمده این را نشان می دهد که پرل اطلاعات زیادی را در مورد پیوندهای بین سرویسهای اطلاعاتی پاکستان و القاعده داشت.
تهدیدها
لوی یکی از شش شخصیت یهودی در اروپا بود که در سال ۲۰۰۸ توسط یک گروه شبه نظامی اسلامگرای مستقردر بلژیک هدف ترور قرار گرفت. این توطئه پس از دستگیری رهبر گروه، عبدالقادر بلیراج، به اتهام قتل محکوم گردید
زندگی شخصی
لوی سه بار ازدواج کردهاست. او با یهودیت خود افتخار میکند . از سال ۱۹۸۳ با نیکلا سارکوزی دوست بودهاست. در سال ۲۰۰۴، ثروت او به ۱۵۰ میلیون یورو میرسد. مالک هفت شرکتبوده که این ثروت اساساً از والدینش به میراث ماندهاست.
موخذ
برنارد هنری لوی نوشته مارتین ل. وایت در دانشنامه بریتانیا
https://www.britannica.com/biography/Bernard-Henri-Levy
برناری هنری لوی در ویکی پیایا انگلیسی
https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard-Henri_L%C3%A9vy
برنارد لوی در پنجشیر در ویبساید آسیا نیوز
وبزبان فرانسوی در ویبساید لی اکسپرس