چرا گسترش دامنه ای فقر ، بیکاری ، گرسنگی و ناداری در افغانستان است ؟

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

داکتر علوم محیط زیست در سویدن

وطن دوست به معنای مادی آن ( زادگاه و سرزمین آباء و اجدادی ) خویش را دوست دارد. رهبران حکومت در شعار های انتخاباتی ؛  خود را پاسداران باور های رفع مشکلات زندگی مردم ساخته بودند. ولی امروز این رهبران کم  تجربه  به و عده های زمان اتخابات پایبند نیستند واستعداد کار و پیکار

مبارزه را  راه  حل   برای  رفع فقر و عقب مانده گی ، تنگ دستی  ، بیچاره گی  در جعامه فقی دلیل فقر وبیچاره گی  زاده  بی  کفایتی  بی  درایتی  رهبران  می باشد  بخاطریکه  اکثریت رهبران حکومت  و حدت ملی  تحصیلات دانشکاهی و حتی مکتب ابتدایی را نه خوانده اند.
میلیون انسان  در افغانستان از بی پالیسی  و بی برنامه گی   حکومت  در رشد و انکشف زراعت حدود   ۶۰ فیصد  مردم   افغانستان  در  زیر خط فقر زندگی می کنند و در معرض گرسنه گی و مرگ قرار دارند .
زراعت در ایجاد، توسعه و تکامل تمدن ها ی گذشته بشریت تاثیر بسزایی داشته است و تشکیل اجتماع انسان ها در واحد های جغرافیایی شهری و دهات در طول تحولات تاریخی در طی قرن ها وابسته به رونق و توسعه زراعت بوده است.
از دیدگاه تخصصی  من موجودیت دو ثروت ملی در جغرا فیای  افغانستان  برای مصونیت غذایی یکی آب وافر و دیگر اراضی پهن مستعد است. اما چرا مردم کشور ما امروز در زیر فقر زندگی دارند.  به دلیل   اینکه  دولت در طی ۱۶ سال با وصف میلیارد دالر کمک جامعه جهانی برای ترویج زراعت معیاری هیچ کاری در نواحی روستا ها نکرده است و از دید کارشناسان سیاسی از عدم جذب مشاورین مسلکی به مسله جلوگیری از گسترش فقر و نا داری و مصونیت مواد غذایی یک نگاه صرف غیر مسلکی روز گذرانی چیز دیگری نبوده است.
تولید محصولات زراعتی به عنوان بخش کلیدی برای احیای اقتصاد ورفاه مردم در کشوری مانند افغانستان محسوب می شود.
شغل و پنچم امنیت غذایی چهار تن از مردم افغانستان درمناطق روستایی زندگی می گنند٫ دهقانان یا کار گران در مزرعه می باشد.
به عبارت دیگر در افغانستان صد ها هزار نفر از زراعت پیشگان این کشور زندگی خود را از کار بروی املا ک کوچک یا املاک کلان که متعلق به خود آنها است تامین می کنند. زراعت بوده است.
خلاصه نیز نکته قابل ذکر آن است که :
در حقیقت از دیگاه دانش محیط زیست ؛ صلاح کفیت زندگی رفاه مردم از طریق حفاظت و اصلاح محیط زیست کشور می باشد.
بنابرین اولیت برنامه فعلی اداره ملی محیط زیست افغانستان با همکاری سازمان بین المللی حفاظت از محیط زیست بازشناسی راه های امرار معاش شهروندان کشور بخصوص برای رفع فقر از طریق مدیریت پایدار منابع طبیعی کشور است .
سازمان بین المللی حفاظت محیط زیست تلاش در بسیاری از کشور جهان می کند تا اکوسیستم ها را در کشور های آسیب پذیر تثبیت و مدیریت و بازسازی کند و نحوه زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم کشور عقب ماننده را با برنامه ریزی پروژه های بزرگ کلید ی در بازسازی اکوسیستم ها دست بزند تا بتواند با امران معاش نحوه زندگی مردم را بهبود بخشد.
باید خاطر نشان ساخت که :
مسئولیت همه امورات اجتماعی ومسلکی وزرات خانه ها را به دلایل خاص و غیر مسئولانه بنا بر سیاست های مصلحتی به افراد غیر مسلکی یا کم تجربه داده شده است که نتیجه کار افراد غیر مسلکی در طی این ۳ سال حکومت وحدت ملی ۶۰ فیصد اهالی کشور ما زیر خط فقر ، تنگ دستی و بیچاره گی و ناداری زندگی بسر می برند.
باید یاد دهانی کرد که :
یکی از ره های حل مسله فقر و ناداری همین طرحی برای انکشاف بهتر زراعت برای مصونیت غذایی کشور است و در راه تامین امنیت ملی و ازنظر غذایی با اجرای این طرح کشور ما به کشور های بزرگ همسایه کان خود متکی نخواهد شد و در سطح بین المللی از قدرت عمل بیشتر برخورد دار خواهد شد.
هم وطنان عزیز
در اکثر کشور جهان به وطن دوستی انسان دوستی ارزش قایل هستند و رهبران آنها پایبند به شایسته سلاری هستند، توجه های خویشاوند سالاری ، قبیله گرایی ، تک حزب قومی سالاری ، نژاد پرستی و غیره بخاطر رشد اقتصاد جامعه از تقرر بی سواد و کم تحصیل در پست مهم دولتی معاونین و مشاور جدآ پرهز می کنند.
با تاسف باید تذکر داد که :
در کشور ما افغانستان از عدم مدیریت شایسته سالاری در امو ر اصلاحات و حکومت داری خوب وضیعت نا بساما ن امروز کشور را ربط اساسی آن با مسائیل اقتصادی وضعیت بد معیشتی مردم وبیکاری تنگ دستی و حتی فقر و گرسنگی با عث فرار قشر جوانان تحصیل کرده کشور ما شده است که تصویری آن را رسانها ی بین المللی در اختیار خوانندگان مردم افغانستان در سرتاسر جهان قرار داده هند.
باید خاطر نشان کرد که :
یکی از دلیلی اساسی شل و ناتوانی سران حکومت و حدت ملی عدم توجه در تقرر کادر های شایسته سالار در پست های مهم می باشد؛ شایسته سالاری در حقیقت یک روی کرد و یک فاکتور جهت انتصاب اشخاص متخصص و کارشناس دانشگاهی در یک حکومت داری خوب شایسته سالار است.
به باور اين قلم منظور از شایسته سالاری ؛ سپردن کار بدست اهل کار ، کار دان ، متخصص یا کارشناس همان بخش است که رفاه ، آسایش ، آزادی ، برابری و زندگی بهتر برای مرد م کشور به ارمغان آورد.
باید دقت کرد :
ملت افغانستان متشکل از اقوام مختلف یکپارچه اند، مانند پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک، ترکمن، بلوچ، پشه یی، نورستانی، آیماق، عرب، قرقیز، قزلباش، گوجار، براهوی وسایر اقوام می‌باشد.
چون انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در دو دوره بی نتیجه پایان انجامید. بنا ؛ کورسی های رهبری حکومت بر پایه توانایی و شایستگی افراد بر اساس تخصص مسلکی دانشکاهی گزیده می شد و نه بر پایه قدرت مالی یا موقعیت اجتماعی تک قومی یا تک حزبی ، فامیلی یا خانوادگی که برای رشد اقتصادی جامعه کثیر الملیت امروز آسیب رسانده است.
به باور اين قلم اگر حکومت و حدت ملی بخواهد در قلب مردم بر اساس وطن دوستی جای پیداکند در و ضعیت جامعه و زندگی مردم باید تحول ایجاد کند و برای رسیدن به یک تحول بنیادی ما باید سپردن کار به اهل کار اش در کشور ما در تمام عرصه ها آغاز کنیم.
ضمناْ باید افزود که :
تجربه کار در بخش زراعت در طول زمان در بسیاری از کشور جهان نشانداده است که سپردن کار به اهل کار در جامعه تحول ایجاد می کند ، تغییر و تحول خودش یک پیشرفت است و سعادت انسانهای کشور را در مصونیت غذایی تضمین می کند.
لطفن بخوانید هموطنان اگر قابل نقد است تبصره کنید  و راه حل  آن را  در صفحه  عمومی فیسبوک  من کمنت گذارید تا کشور عیزیز ومردم شریف  خود را  از فقر وگرسنگی  بیچاره گی نادری  نجات د هیم   واگر قابل نقد نیست به اشتراک بگذارید.
داکتر یارمحمد « حیدر زاده»
داکتر علوم محیط زیست در سویدن