عبدالجلیل جمیلی
دویچه ویلی / صدای آلمان / و به استناد آن مجلهٔ ماهانهٔ مترو و نیز جریدهٔ ماهوار ماه اپریل سالجاری روشنگر منتشرهٔ کلیفورنیای جنوبی خبر هراس انگیزی را از خشکسالی شدیدیکه تا سال ۲۰۵۰دامنگیر جهان
میشود پخش میکنند و مینویسند که زمین در انتظار خشکسالی شدیدیست که از ۱۱۰سال به این سو بیسابقه میباشد.
کارشناسات هشدار میدهند که بخشهای بزرگی از افریقا و آسیا در خطر گرسنگی هستند و تا سال ۲۰۵۰فاجعهٔ مرگ باری در انتظار کشور های پر جمعیت است .
قحطی و خشکسالی برای چند سال پیاپی برخی از کشورها مانند اتیوپی را در نوردیده است . در بعضی مناطق این کشور برداشت محصول به ۳۰فیصد کاهش یافته است.تغییرات اقلیمی زمینهای زیادی را که پیش ازین زیر رزاعت بودند بکام خشکسالی فرو برده است. در مناطق قحطی زده ؛ تمام ذخایر غذائی مصرف شده و مخصوصاً خانوارهای فقیر بکمک مبرم ضرورت دارند که جامعهٔ بین المللی هنوز بودجهٔ کافی برای این امر تدارک ندیده است.
جهان در انتظار فاجعهٔ بزرگتر:
کارشناسان وضعیت بسیار وخیمی را برای منابع زیستی بشر پیش بینی می کنند که از انقلاب صنعتی در قرن ۱۶تا امروز – بی سابقه بوده است
به نظر محققین پوهنتون اکسفورد – چنانچه تغییرات اقلیمی با شتاب فعلی پیش برود؛ در سال آینده بر وخامت اضاع افزوده خواهدشد و گسترش قحطی - مرگ و میر را در سراسر جهان افزایش خواهد داد..
کیفیت پائین مواد غذائی :
به نظر کارشناسان آنچه وضعیت را بدتر میکند – نه کمیت و بلکه کیفیت خراب مواد غذائیست زیرا جهان مخصوصاً با کمبود میوه ها و سبزیجات روبرو خواد شد که منابع اصلی تأمین ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای تغذیهٔ سالم هستند که با کمبود این منابع بدن انسان برای قبولی بیماریهای زیادی آمادگی میگیرد.
به نظر کارشناسان امور نغذیه با توجه به جریانات ناگواری مانند گرمی روز افروز هوا و افزایش جمعیت بشری هنوز معلوم نیست که در سال ۲۰۵۰ همه ساکنان کرهٔ زمین غذای مناسب و مواد طبیعی تازه برای خورد در اختیار خواهند داشت؟
حتی از امروز دیده میشود که قیمت میو ه ها وسبریجات پیوسته افزایش می یابد به ترتیبی که عدٔ زیادی مجبوراً به مواد غذائی نا سالمی رو میاورند .
خطردر کمین کشور های درحال توسعه :
در بسیار از مناطقی که امروز مواد غذائی تولید میکنند مانند سواحل مدیترانه - مواد گیاهی روز به روز کم تر و گران تر شده میرود .
با اینکه در مواردی با بهره گبری از فن آوریهای تولیدی تازه - محصولات گیاهی افزابیش میابد اما این رشد کمتر از آن است که جوابگوی معیار بلند رفتن جمعیت بشری باشد. و در عین حال اگر گرما هم با شدت کنونی ادامه یابد باید تا سال ۲۰۵ منتظر شرایط بمراتب وخیم تری باشیم .
برای متوقف ساختن جریان گرما تولید گازهای گلخانه ای باید بمیزان قابل توجهی کاش یابد – در حالی که چنین چیزی بعید به نظر میرسد
به نظر کارشناسان - مخصوصاً در د و کشور پر جمعیت / چین وهند / – مرگ میر ناشی از کمبود مواد عذائی زیاد خواد بود. شاید تفاوت بین دو کشور مذکور درین باشد که مرگ و میر در چین بیش تر ناشی از غذای نا سالم خواهد بود و در هند از بی غذائی ! بخصوص که بحران کم آبی هم زمین را تهدید میکند.
پس ضرورت دارد که سیاست گذاران امور غذائي بیشتر از ییش به گسترش کشت میوه باب و سبزیجات توجه کنند.
ختم