15 دیدگاه وزین بر نوشتار «روزه؛ عنعنه ماقبل عصر...»

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

محمد عالم افتخار

«روزه؛ عنعنه ماقبل عصرِ کار “اجتماعی شده” است!» سرنامه نوشتار کاوشگرانه و منطقی بود که اوایل ماه رمضان؛ به این مناسبت در سایت های متعدد انترنیتی افغانی به نشر سپرده شد. این مقاله در ویب سایت

هایی چند (منجمله ویب برگ جاودان و تارنمای همایون) که تسهیلات برای دریافت و بازتاب نظرات و دیدگاه های خوانندگان دارند؛ نظرات و دیدگاه های قابل ملاحظه بر انگیخت و به پای خود کشاند. کمینه حیف دانستم که خوانندگان و کاربران محترم سایر تارنما و ایستگاه های نشراتی؛ از این دیدگاه ها  که اتفاقاً همه بسیار وزین و با ورود کامل بر موضوع نگارش یافته اند و هرکدام پیام و روشنگری ویژه ای در یک استقامت ویژه دارند؛ بی اگاهی بمانند. لذا این هفته مقدم بر همه این مجموعه نفیس را خدمت تقدیم میدارم . به نظر میرسد که اگر سایت های بیشتری تسهیلات برای جلب نظرات کاربران داشته باشند؛ فضای انترنیتی پرشور تر و پربحث و مناظره و مشاجره نهایتاً سازنده خواهد شد.
قابل یاد آوریست که به خاطر تسهیل خوانش دیدگاه ها صرف مختصر اغلاط چاپی در آنها اندک اصلاح شده ولی به هیچ وجه به اصل متون دخالتی صورت نگرفته است.

1.      محمد سعید
ژوئن ۲۳, ۲۰۱۵ در ۱:۲۳ ق.ظ
اینکه ذهنم را متوجه و مصروف حوادث و گذارشات کشورهای اسلامی مینمایم، به این فکر می افتم که فایده و حاصل و یا دست آورد مناسک مذهبی و یا آموزه های دینی خود را درکجا میتوان دید و یا یافت.؟ مثلا” در اروپا افکار جدیدی توسط دانشمندان آن ارایه شد که این افکار و آموزه ها اروپا را به مدارج عالی ترقی و سعادت رساند. مثلا” آنها دین را از سیاست جدا ساختند، به انسان و آزادی انسان اهمیت فراوان قایل شدند. اخلاق را در جامعه خویش نهادینه ساختند. بطور مثال شما هنگام مراجعه جهت کارهای تان به ادارات دولتی و یا شخصی در اروپا و امریکا هرگز رشوتی نمی پردازید. اما متأسفانه که اگر شما جهت اجرای کار تان به دفاتر دولتی پاکستان ویا افغانستان مراجعه نمائید، بدون تادیه رشوت کار تان اجرا نمیگردد. از بد اخلاقی طالبان و داعشیان خو پرسان نکن. طالبان برادران هموطن و مسلمان خود را بیرحمانه به قتل میرسانند و همه چیز را خراب مینمایند. و تمام این خرابی ها را زیر نام اسلام انجام میدهند. پس مسلمانی من در کجا مورد تطبیق خواهد داشت؟ و نمونه آنرا درکجا خواهم دید؟ و چه وقت ثمر مسلمان بودن خودرا چیده خواهم توانست؟
…………………………………………………

2.    قادر
ژوئن ۲۳, ۲۰۱۵ در ۱۲:۵۶ ق.ظ
همۀ کسانیکه به اصالت حقیقت اهتمام دارند، به این باور اند که قرآن عظیم الشأن به مردمان قاره عربستان نظر به شرایط همان زمان نازل شده است. به اینصورت تطبیق احکام آن بر زمان حال و شرایط پیشرفته جهان ما و در تمام کره زمین خالی از دشواری نمیباشد. مثلا”در زمانش حضرت محمد(ص) به کروی بودن زمین اعتقاد نداشت و نمیدانست که قاره ای بنام امریکا وجود دارد. من به این باورم که اگر حضرت محمد(ص) در زمان کنونی که علم و ساینس بمدارج بلندی رشد نموده است، ظهور مینمود، شاید سخنی از روزه درمیان نبود و یا به شکلی میبود که به انسانهای امروز زحمت نباشد و در رشد کار و تولید سکتگی ای وارد ننماید.
……………………………………………………
3. کاظم
ژوئن ۲۳, ۲۰۱۵ در ۱۲:۴۱ ق.ظ
من جواب این سوال را که آیا خدا به روزه ما احتیاج دارد؟ را در کتاب “خداوند الموت” زیر عنوان قیامت نامه حسن صهبا رهبر اسماعیلیان در زمان حکومت سلجوقی ها یافتم. حسن صهبا هنگام اعلان ظهور خویش، پیروان خودرا از روزه و نماز آزاد ساخت. اوگفت خداوند به کارهای ظاهری روزه گرفتن و یا نماز خواندن احتیاج ندارد. پیروان خودرا هدایت داد تا جهت تقویه بدن و تندرستی شان به تمرینات منظم و فعالیتهای تولیدی بپردازند.
………………………………………………………
4. قیوم
ژوئن ۲۲, ۲۰۱۵ در ۲:۱۷ ب.ظ
بزرگوار عالم افتخار!
آفریدگار عالم خیر و برکت زیادی را به دستان مبارک تان اعطا فرماید، تا بتوانید با نوشته های حقیقت محور تان جهل مردم منتر شده را بزدایید. تمام آدمان گرسنه ومحروم و درد دیده توسط شیادان و نفس اماره پرستان منتر و افسون شده اند و با وسایل گونان به حماقت این آدمان افزوده میشود. نوشته های شما یکتا پرست واقعی و مسلمان راستین میتواند منتر ستمکاران را ضعیف و آدمان مستعضف را بیدار سازد.
…………………………………………………
5. صادق
ژوئن ۲۳, ۲۰۱۵ در ۱:۲۷ ق.ظ
معلومات و نوشته بسیار مفید و آموزنده.
REPLY
....................................................
6.     دانشجویان ازین مقاله بیاموزند
تیر ۳, ۱۳۹۴ AT ۶:۱۱ ب.ظ
جناب دانشمند گرامی استاد افتخار بزرگ السلام علیکم و رحمه الله و برکاتهُ!
چند روز است تظاهرات در بعضی از دانشگاه های کشور راه انداخته میشود.
دانشجویان بخاطر مشکلات گرما که در ماه مبارک رمضان تحت فشار قرار گرفته اند، از مقامات محلی و وزارت تحصیلات عالی می خواهند تا درماه مبارک رمضان دانشگاه تعطیل گردد.
این جوانان بیخبر ازینکه نصاب درسی در مقیاس بین المللی دارای وجایب و معیار های پذیرفته شده ی بین المللی بوده، حتا در زمان فراغت از دانشگاه ها، ساعت درسی هر مضمون قید و درج اسناد تحصیلی میشود.
آیا این جوانان میدانند که اگر ساعات درسی شان مطابق معیار های ستندرد تحصیلی نباشد، دیپلوم ایشان در سطح بین المللی فاقد اعتبار میباشد؟
جناب بزرگوار وطن و منطقه!
مقاله بسیار علمی، عمیق و خلاقانه ی شما پاسخ به همه ی این مشکلات است.
استادان این محصلین وقتی مقاله ی شما را بخوانند، به سهولت میتوانند به اقناع محصلین بپردازند و به اسرع وقت مطابق ایات قران و تصریحات روشن مقاله که نص آن پاسخ روشن به چنین ناهنجاری های اجتماعی است، میباشد.و راه برون رفت از چنین مشکلات را پیشکش و ارایه داده ، به این بی نظمی ها نقطه پایان میگذارند.
در ولایات مزارشریف و شبرغان پیش ازان تظاهراتی در همین مورد صورت گرفته بود. اکنون تازه
این خواست غیر منطقی در بامیان نیز مطرح شده که به خشونت انجامیده است
تظاهرات دانشجویان دانشگاه بامیان که پیش از چاشت امروز با “خواست تعطیل شدن این دانشگاه تا پس از ماه رمضان” راه اندازی شده بود، در دقایق پایانی به خشونت کشیده شد.
این تظاهرات پس از آن به خشونت کشیده شد که مسئولان دانشگاه بامیان، به خواست‌های دانشجویان پاسخ مثبت ندادند.
دانشجویان معترض می‌گویند که به دلیل گرمی هوا، دوری راه و نبود امکانات مورد نیاز، درشرایط دشواری قرار گرفته‌اند و نمی‌توانند در ماه رمضان به تحصیل شان ادامه دهند..
دانشجویان معترض با تاکید بر خواست‌های شان، اقدام به پرتاب سنگ به سوی ساختمان دانشگاه و نیروهای امنیتی کردند که با واکنش پولیس ضد آشوب قوماندانی امنیه بامیان رو برو شدند.
پولیس ضد آشوب، ضمن استفاده از گاز اشک آور و فیر هوایی برای متفرق کردن دانشجویان، شماری از آنان را دستگیر کرد.
گزارش‌های تایید ناشده‌ای وجود دارد که شماری از نیروهای امنیتی نیز در این رویداد بگونه سطحی زخمی شده‌اند.
تظاهرات‌های خشونت آمیز در بامیان پیش از این سابقه نداشته و این نخستین بار است که تظاهرات دانشجویان دانشگاه بامیان به خشونت کشانیده شده است.
آنان پیش از این نیز، اقدام به راه‌اندازی تظاهرات‌های گسترده اما مسالمت آمیز کرده بودند.
گفته می‌شود در روزهایی که فضای بامیان در نتیجه کشمکش‌ها میان موافقان و مخالفان انتصاب طاهر زهیر به عنوان والی جدید این ولایت به شدت رنگ سیاسی بخود گرفته، گروه‌هایی در پی متشنج سازی اوضاع و مختل کردن امنیت در بامیان هستند و امروز نیز از دانشجویان استفاده سیاسی کرده‌اند.
با عرض احترام
احمد رضا شاه فولادی از ولایت بامیان

REPLY.....................................

7.     به یزدان اگر ما خرد داشتیم
تیر ۴, ۱۳۹۴ AT ۱۲:۴۹ ق.ظ
برادرم احمد رضا شاه فولادی!
من یک عضو جمعیت اسلامی استم. چیزی که شما در باره مزار و شبرغان گفتید حقیقت دارد ولی حقیقت های دیگر هم هست. من راستی راستش همین سال و همین رمضان متوجه شدم که رسوم جاهلیت عرب بالای ما و پدران ما بار شده تاجاییکه گپ دانشگاه ها و مکتب هاست اونه رخصت شدند. اما کل شهر ها و زندگی ها پرچاو است . در خانه تا نیم روزه خورد و کلان مرده واری خو استن  که روزه داریم و پس از چاشت هم مرده واری خواب استن که حال نداریم. یک کس و نیم کس که در شهرو جای دیگر است ؛ ازبینی بالا گپ سر شان خوش نمیخورد . هر روز غللمغال و داو و فحش و زدن و کندن که روزه داریم . حوصله نداریم. و دیگر بیائید و خود هرجا و هرگوشه و بیشه را که میخواهید تماشا کنید و آن وقت حکمت و فضیلت روزه روده اکرم اندیشمند مارا هم بشنوید که مغز ندارد و بیچاره مانند دیگر هایش با آپاندیس خودش اندیشه میکند. . ای وای وای وای وای
به یزدان اگر ما خرد داشتیم
کجا این سرانجام بد داشتیم
                                                                           ستار مزاری برادرت
........................................................
REPLY
8.     راسخ
تیر ۴, ۱۳۹۴ AT ۱:۳۳ ب.ظ
جناب افتخار صاحب قربان دستان تان با چنین نوشتار شما چراغ و سرمایه معنوی کشور ما هستید جور و سلامت باشید
خواجه عبدالله صاحب أنصار می فرمایند
بدان که : روزه زیاد گرفتن به صرفه ی نان
است
نماز زیاد خواندن کار پیر زنان است
حج رفتن تماشای جهان است
..ولی نان دادن کار مردان است

............................................
REP..............................LY
9.     ALEMEFTKHAR
تیر ۶, ۱۳۹۴ AT ۵:۵۶ ق.ظ
درود بر عزیزان.
بسیار سپاسگذار از همه. منتها ارزو میکنم پای مقایسه کسی را به میان نیاورید.اعتراض و انتقاد بر قلمزنان میتواند به ادرس خودشان و در جای اثر شان طرح ودرج گردد.بااحترام.           عالم افتخار

...............................................
REPLY
10.     تمیم ابوی
تیر ۸, ۱۳۹۴ AT ۱۰:۱۰ ب.ظ

دانشور گران ارج جناب محترم افتخار صاحب به سلامت باشید.
هفته پیش مقاله بلند آن دانشورز گرانمایه را زیر عنوان ” روزه؛ عنعنه ماقبل عصرِ کار “اجتماعی شده” است!” به خوانش گرفتم
با مباهات ذائدالوصف قابل یاد آوری میدانم که آن جناب با تحلیل وسیع و همه جانبه که در طول تاریخ اسلام کمتر نظیر داشته بر زوایای تاریک و مبهم مسئله ماهرانه و با صلاحیت کافی روشنی انداخته و مهمتر از همه رهنمود های مشخص برون رفت ازین تنش ها را مطرح میسازند
من در حالیکه طرح چنین مسائل را نهایت مبرم می پندارم برای آن شخصیت
والای علمی موفقیت های مزید آرزو می کنم
با حرمت فراوان
تمیم ابوی
..........................................................
REPLY
11.     فقط به عرب ها فقط به عربستان
تیر ۱۷, ۱۳۹۴ AT ۱۰:۲۵ ب.ظ

برادر عزیز محمد عالم افتخار
سلام . من پیشتر نه شما را می شناختم نه کسانی را که درباره دین و آئین عرب جاهلیت عرب گپ دیگه داشته اند. این رمضان اولاد ها بحث و جدل ده خانه ما انداخته و آخر مقاله شماره چاپ کده به مه آوردند . خواندن آن مرا بیخود کد . تشنه خون شما شدم . هفته واری همی حالت داشتم . آخر به من کسی گفته . او . بیبی همی درست یا غلط . غلطیش بکش که اینه اولاد هایته قانع کنی و به راه بیاری . همو بود که کمی عقل سریم پبدا شد و دلیل شما ره یافتم که قرآن است. خیر دلیل مه چیست. کم کم روشن شده رفتم و لعنت کردم همه اونها را که ما مردم غیر عربزبانه به این گرفتاری و جهالت و بیماری و سرطان انداخته. روزه و حج اگر حق است نیست طبق همان قران فقط و فقط برای عرب و عرب زبان و عربستان بوده و است. مرا از گمان بد که کردم ببخشید که اگرچه لایق ببخشش شما واری مرد دانا نیستم با احترام

                                                               شکریه سالکی ازشهرکابل
.........................................................
REPLY
12.     به احترام خواهرم شکریه سالکی
تیر ۱۹, ۱۳۹۴ AT ۲:۰۸ ق.ظ
خواهر بسیار عزیزم.
از خواندن این نبشته شما و بعد خواندن مطالب بالایی عجب کیف کردم. گمان میکنم ما یک چیزی شده راهی استیم و راه خود را پیدا خواهد کردیم. مگر عرض من این است که فن های دانش کنونی را به کار ببریم خوب تر میشود. آیا قرآن شریف که همه چیز به آن استوار است؛ زمین را در گردش نشان میدهد یا آفتاب و مهتاب را. تا جاییکه من میدانم . قرآن شریف هیچگاه نگفته که زمین کروی است و احکام آن برای ساکنان یک زمین کروی و قطب دار میباشد. قرآن شریف زمین را هموار نشان داده و از مردمان که در همان همواری استند؛ میخواهد چه کنند و چه نکنند.
خدا میدانست که زمین کروی است و دو روی و دو قطب دارد ولیکن قومی که به آنها خطاب کرده بود؛ هنوز این سطح فهم را نداشتند و همچنان آنوقت در تمام عالم کس نمیدانست که زمین تا کجاهاست و دور تر از عربستان و اطرافش اوضاع تغییر دارد ندارد.
حالا که دانش امده باید به طریقه دانش این مشکل را حل کنیم. یعنی جغرافیای قرآن را اندازه گیری نماییم و ان کار ممکن است. خود قرآن این امکان را به اهل تحقیق میدهد. این را به خاطری گفتم که
دانشمند انگلیسی علم اندازه گیری لرد کلوین در سخنرانیش در انستیتوی مهندسی عمران در سال ۱۸۸۳ گفته بود :
” من اغلب می‌گویم زمانی می‌توانید چیزی را بیان کنید که آن را اندازه‌گیری کنید و به صورت عدد بیان کنید . و وقتی که نمی‌توانید آن را بصورت عدد بیان کنید دانش شما در باره‌ی
آن کافی و رضایت‌بخش نیست . ممکن است شما در مقدمه اطلاع و آگاهی از موضوع باشید امّا بعید است به مرحله علم و دانش در آن باره رسیده باشید و این در باره‌ی هر موضوعی صدق می‌کند .”
می بینیم که با این طریقه تمام دعوا ها حل میسود و معلوم میگردد که حج و روزه و دیگر چیز ها تنها به عرب هاست یا برای غیر عرب ها و حتی قطبی ها هم میتواند باشد.
خواهر عزیز؛ خیلی از فورمول شما خوشم آمد . به راستی قرآن فقط عرب میگوید و فقط عرب زبان!
مهرانه نمکین شش درکی ـ امریکایی
REPLY..................................................

13.     شرم به مدعی های رهبری کارگران
تیر ۲۰, ۱۳۹۴ AT ۱۲:۱۰ ب.ظ
فخرو درود به این زنان با مهر و با خرد و صد سلام به برادران که نظر خود داده اند.
در جایی خواندم که یک استاد؛ برای افتخار صاحب نوشته کرده بود که
«روزه؛ عنعنهِ ماقبل عصرِ کار “اجتماعی شده” است!» یعنی چه؟
برای من که طالب العلم هستم، چندان خوانا و معنادار نیست، چه برسد به کم سوادان.
من حالا به تائید حرف استاد محترم میگویم چه برسد به کمسوادان و بیسوادان و بد سوادان مدعی رهبری و پیشاهنگی طبقه کارگر .
خلص که شرم به این مدعی های شیک و آب کشیده بی خاصیت و بد خاصیت.
آیا برای آنها هم باید «روزه؛ عنعنهِ ماقبل عصرِ کار “اجتماعی شده” است!» یعنی چه؟ باشد و دیگر صد مورد مختلف و مهمتر؟
محمد ایوب جبل السراجی کارگر سابق جنگلک
............................................................
REPLY
14.     عرض رزاق کارگر به کاکا ایوب
تیر ۲۰, ۱۳۹۴ AT ۸:۵۶ ب.ظ
هی خیر بیبینی کاکا ایوب . عجب غوره دل ما واز کدی. میدانی ای رهبر های دعوایی مادام العمر ما مثل ترکمنباشی معطل چیستن؟ معطل ای که ملا بول الدین نظر بته و عمل کنه . باز اونها طبق اساسنامه و برنامه عمل ده جلسه هیات رهبری سریش غور کده شاید نظر بتن. ربهبر ها که باید همی طور باشن دیگه . به گپ هر لگه و لوگه خو اونها توجه کده نمی توانن. عالم ها کار دارن.
بازام زنده باشی کاکا ایوب قند. وقت توت خو گذشته یگان انگور خوردن پیشیت خوات آمدین . اولادکایته از طرف مه یک یک ماچ کو کاکا ایوب

.....................................................
REPLY
15.      کیم جونگ اون نه ترکمنباشی
تیر ۲۰, ۱۳۹۴ AT ۹:۵۷ ب.ظ
با سلام انترناسیونال
پشت مرده ها گپ زدن خوب نیست. حالی کیم اون جون بگویین . دیلیش هم اینه ـ+
کوتوله کاخ پیون یانگ تا حال ۷۰ مقام را گردن زده؛ واکنش درآن کشور مطلق مرده است.
رهبر جوان کره شمالی از زمان روی کار آمدن در اواخر سال ۲۰۱۱، ۷۰ مقام را اعدام کرده است و “سلطه وحشت” وی از خونریزی دوران دیکتاتوری پدرش، پا فراتر نهاده است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یون بیونگ سی، وزیر خارجه کره جنوبی در نشستی، اعدام ۷۰ تن به دستور کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را با اقدامات پدرش کیم جونگ ایل مقایسه کرد که در اولین سال روی کار آمدنش، ۱۰ مقام را اعدام کرده بود.
یکی از مقام‌های سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود، تاکید کرد که سازمان جاسوسی سئول تاکید کرده است که کیم جوان حدود ۷۰ تن را اعدام کرده است. با این حال وی نگفت که این اطلاعات از چه منبعی به دست آمده است.
وی همچنین گفت که کیم جونگ اون با “سلطه وحشت” خود بیشتر موجب فرار مردم به کره جنوبی شده است. پیش از این نیز پدر بزرگ کیم جونگ اون که موسس کره شمالی بود، پس از جنگ کره از ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ جناح‌های چین‌گرا و حامی روسیه را در سال‌های قدرت خود حذف کرد.
کارشناسان معتقدند که رهبر جوان کره شمالی تلاش دارد تا با این اقدامات جایگاه خود را مستحکم کند اما با این اقدامات راه به جایی نمی‌برد خصوصا اگر نتواند اقتصاد متزلزل کشورش را احیا کند.
براساس اعلام آژانس جاسوسی کره جنوبی، کیم ماه مه دستور اعدام هیون یونگ چون، وزیر دفاع کره شمالی را با استفاده از سلاح ضد هوایی صادر کرد و علت آن انتقاد از سیاست‌های این رهبر جوان، غیبت وی و چرت زدن در جریان یک نشست اعلام شد.

اگر هوا بسیار گرم شوه. رهبرای ما مثل بالا بالا اول همانرا که جسارت فکر کردن نه که جسارت چورت زدن داره؛ به راکت می پرانن نه به توپ که حال وقتیش گذشته.
                                                                            پسر سلیم کارگر از پلخمری

REPLY
16.     یعقوب فیضمند
تیر ۲۱, ۱۳۹۴ AT ۲:۲۴ ق.ظ
سلام برادر ارجمند و بسیار قابل قدر جناب عالم افتخار.
درود و احترامات خود را برای شما و برای تمام اعضای خانواده تقدیم میدارم.
مضامین شما که از طریق انترنیت به ما میرسد مضامین بسیار عالی بوده برای فعلا در مورد هایی که شما اندیشه و کشف میکنید ما کس دیگر را سراغ نداریم این است که ثمرات فکر و تحقیق و تتبع شما برای ما مردم افغانستان و رفقای حزبی و روشنفکران و تحول طلبان بسیار اهمیت دارد. نمونه مدعا همین مقاله بالاست که برابر به صد ها کتاب دانش و منطق و معرفت دارد . راز های تابو ساخته شده را چه ساده افتابی میگرداند . برابر عقل و درک اکثریت میسازد.
از خداوند عالمیان ارزو دارم که برای شما عمر طولانی عطا کند تا تحقیقات عالی و کمیاب شما جوانان وطن ما و ترقیخواهان آسیا و جهان را به بلوغ و نبوغ برساند. همین راه تنها راه نجات از مصیبت های جهل و پسمانی و گرفتاری های بیشمار و مرض های عقلانی میراثی است و بس. با احترام
                                                      یعقوب فیضمند فعلا آواره در اروپا

منبع : http://homayun.org/?p=57116