زندگی نامه جنرال ارکان حرب نورالحق علومی رئیس حزب متحد ملی افغانستان

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فرستنده کریم پوپل

نورالحق علومی فرزند عبدالعظیم علومی بتاریخ ۱۵ اگست ۱۹۴۱عیسوی مطابق ۲۵ اسد ۱۳۲۰ هـ. ش در شهر کابل در یک خانواده روشنفکر دیده به جهان گشود. وی تحصیلات خودرا در لیسه عالی حبیبیه آغاز و

بعدآ در رشته نظامی به اتمام رساند. از سال ۱۳۳۹هـ. ش. بخدمت افسری نظامی توظیف گردید، در سال ۱۳۴۲ هـ. ش. از حربی پوهنتون کابل به درجه عالی فارغ و سپس شامل کورس عالی افسران گردید که در سال ۱۳۴۵هـ. ش. کورس عالی افسران را نیز به درجه عالی به پایان رسانید.نورالحق  علومی در جنب  وظایف فراوان  زیاده در قطعات اردوی افغانستان عهده دار بود مدت یازده سال را بحیث استاد در کورس عالی افسران غرض تربیه افسران جوان و بلند رتبه برای اردوی افغانستان ایفای وظیفه نمود.
نورالحق علومی از سال ۱۳۴۹هـ. ش. تا سال ۱۳۵۱هـ. ش. غرض تحصیلات عالی نظامی عازم ایالات متحده آمریکا نیز گردید. از نیمه دوم سال ۱۳۵۷هـ. ش. تا ۸ جدی ۱۳۵۸هـ. ش. در محبس پلچرخی کابل زندانی سیاسی بود. از جدی ۱۳۵۸هـ. ش. تا ماه ثور ۱۳۶۰هـ. ش. به حیث رئیس ارکان و سرپرست قول اردوی نمبر” یک” مرکزی اجرای خدمت نموده بعدآ بحیث قومندان قول اردوی نمبر «دو» قندهار تعیین گردید. وی سپس به حیث رئیس تنظیمه زون جنوب (شامل ولایات قندهار، هلمند، زابل و ارزگان) مقرر شد. از سال ۱۳۶۵هـ. ش. تا ۱۳۶۶هـ. ش. به غرض تحصیلات ارکان حربی عازم اتحاد جماهیر شوروی سابق گردید . پس از پایان تحصیل به نسبت بحرانی شدن وضع امنیتی زون جنوب و تقاضای مکرر مردم دوباره عهده دار وظیفه ریاست تنظیمه جنوب شد.
چند ماه پیش از انتقال قدرت به مجاهدین در نیمه دوم سال ۱۳۷۰هـ. ش. از وظیفه سبکدوش گردیده و متعاقبآ غرض تداوی بخارج اعزام شد؛ و دو روز قبل از انتقال قدرت به مجاهدین به افغانستان بازگشت نمود که تقریبآ همه ولایات در تصرف مجاهدین قرار داشت. بعد از انتقال قدرت به مجاهدین «سال ۱۹۹۲عیسوی» که جنگهای داخلی بین تنظیم‌ها آغاز گردید، تعداد زیادی انسانهای بیگناه به شمول اعضای حزب وطن و دو برادرش جنرال عبدالحق علومی و عبدالرشید علومی به شهادت رسیده خود با فامیلش  عازم اروپا گردید.
نورالحق علومی دو دختر و یک پسر دارد. خانواده وی اکنون درکشور هالند زندگی می‌کنند.
علومی برای بیرون رفت از حالت ناگواری که در افغانستان به وجود آمده لحظه یی آرام ننشست، در اینجا و آنجا شتافت و به صدای مردم لبیک گفت. اجتماعات، نشست‌ها و گردهمآئی‌ها را تشکیل داد و با جمع همقطاران جلسات نظرخواهی را پیشبرد و با فراخوانی از اعضای سابق حزب وطن (ح. د. خ. ا) به اجلاس سراسری در کشور هالند (مارچ ۲۰۰۱) اقدام ورزید. بعدآ به اتفاق آراء پیام اجلاس عنوانی مردم و اعضای سابق حزب وطن صادر شد. تلاش و دیدوبازدیدها در کشورهای مختلف و حتی در کشورهای همجوارغرض اتحاد و همبستگی مردم نمود. در سال ۱۳۸۰هـ. ش. به اثر تقاضای برخی از مهاجرین افغان مقیم ایران به آن کشور سفر نمود. نظریات  علومی  مورد استقبال گرم روشنفکران، شخصیت‌های ملی قرار گرفت. در دوم دسمبر سال ۲۰۰۱ جلسه  اعضای سابق حزب وطن مقیم اروپا را به کمک همفکران در شهر فرانکفورت آلمان برگزار و در این اجلاس توجه بیشتر افغانهای روشنفکر را به طرف تفاهم و همبستگی بر بنیاد دموکراسی جلب نمود .
علومی از مدت بیشتر ازده سال بدینطرف نظر به تقاضای مکرر مردم و دعوت رسمی دولت انتقالی اسلامی افغانستان در کشور بسر می‌برد و با کار خستگی ناپذیر یکجا با دوستان روشن ضمیر توانسته‌اند با اعضای پراگنده سابق حزب وطن و جمع دیگر از شخصیت‌های ملی و روشنفکر جلسه موسسان حزب متحد ملی افغانستان را به تاریخ ۳۱ اسد سال ۱۳۸۲هـ. ش دایر و حزب متحد ملی افغانستان را اساس گزاری نمایند. وی در همین اجلاس به اتفاق آراء بحیث رهبر حزب متحد ملی افغانستان انتخاب گردید. علومی غرض تحقق اهداف وبرنامه‌های حزب متحد افغانستان که همانا تأمین منافع علیای کشور می‌باشد ازطریق مبارزات پارلمانی بحیث نماینده مردم قندهار به تنویر اذهان مردم پرداخته ودر دورهٔ پانزدهم شورای ملی کشور بحیث مسوول کمیسیون دفاعی ولسی جرگه ایفای وظیفه نمودند.
نورالحق علومی رئیس حزب متحد ملی افغانستان بخاطر تأمین منافع ملی، حاکمیت ملی ووحدت ملی کشور بدون هیچگونه تعصب، درتشکل ساختارهای بزرگ سیاسی جهت آوردن صلح، ثبات و حفظ استقلال کشور توجه شانرا مبذول داشته وهمین اکنون برعلاوهٔ مسوولیت ریاست حزب متحد ملی افغانستان همچنان بحیث رئیس شورای اجرائیه ائتلاف ملی افغانستان وظیفه اجرا می‌نمایند.

برگفته از صفحه  سایت مهر و وطن
ارگان نشراتی حزب متحد ملی