فعالیت کمپنی هاى امنيتى به یک دردسر مبدل شده است

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
سلام خان
به اساس آمار رسمى، در حال حاضر ٢٧ کمپنى خارجى و ٢٥ کمپنى خصوصى امنيتى داخلى، در افغانستان فعاليت ميکنند.
برعلاوۀ اين کمپنى ها، ٥٩ کمپنى ديگر نيز فعاليت داشت،
که از کمپنى هاى يادشده، قرارداد به دست آورده و در مناطق مشخص فعاليت ميکردند، که از اين جمله به اساس معلومات وزارت امور داخله، ١٤ کمپنى لغو گرديده است.
صبح روز یکشنبه دوم عقرب، جلسه خاص امنیتی تحت ریاست محترم کرزی به اشتراک وزیر ارشد، وزرای دفاع و داخله، مشاور امنیت ملی، داکتر اشرف غنی احمدزی، رئیس عمومی امنیت ملی و وزیر امور سرحدات افغانستان در ارگ ریاست جمهوری دایر شد
در این جلسه نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، قوماندان نیرو های ناتو ، نماینده ملکی ناتو، سفرای ایالات متحده امریکا، بریتانیا و جرمنی و معاون سفیر جاپان در افغانستان نیز اشتراک داشتند. که خلاصه هدف برگزاری این نشست این بود که مقامات غربی از رئیس جمهور تقاضا نمایند تا کار یک تعداد شرکتهای امنیتی خصوصی در کشور ادامه داشته باشد
این مقامات سعی نمودند تا محترم کرزی را ترغیب نمایند که تصمیم اش در ارتباط به ممنوع کردن فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی را تغییر دهد، در غیر این صورت هر گاه تصمیم حکومت افغانستان در مورد منع فعالیت شرکت های امنیتی خصوصی عملی شود، کشورهایی همچون آمریکا و بریتانیا مقدار زیادی از کمک هایشان به افغانستان را متوقف خواهد کرد
این غربیها معتقدند که با منع فعالیت این شرکتها، برخی از پروژه های بازسازی از جمله اعمار سرک ها، پل ها، مکاتب و زراعت بخاطر عدم مصوونیت و نبود امنیت نیز متوقف خواهند شد و بسیاری از کارکنان موسسات خارجی با عصبانیت افغانستان را ترک خواهند کرد
فعاليت کمپنى هاى امنيتى، براى دولت افغانستان؛ و فيصله رئيس جمهور حامد کرزى در مقابل اين کمپنى ها، براى جامۀ جهانى به يک درد سر مبدل شده است.
فيصله حامد کرزى در مورد انحلال کمپنى هاى امنيتى، صبح روز گذشته (٢عقرب) طی نشستى که در ارگ داير گرديده بود، مورد بحث قرار گرفت؛ اما بدون نتيجه پايان يافت.
رييس جمهور کرزى در انحلال کمپنى هاى امنيتى خصوصى، بر تصميم خود تاکيد نمود اما اين تصميم، قناعت نمايندگان جامعۀ جهانى را حاصل نکرده و نشست امروزى، در اين مورد بى نتيجه به پايان رسيد
در اين نشست، شمارى از مقامات امنيتى کشور، مشاورين رئيس جمهور، وزرا، قوماندان عمومى ناتو، نماينده خاص ملل متحد و سفيران يکتعداد کشورها اشتراک داشتند.
يکتن از اشتراک کنندگان اين نشست، که نخواست اسمش ذکر گردد، به آژانس خبرى پژواک گفت که در اين نشست، بحثهاى جدى صورت گرفت.
به نقل از منبع، کرزى يکبار ديگر کمپنى هاى امنيتى را به ناامنى و جرايم متهم نموده و روى لغو نمودن آنها تاکيد کرد.
منبع افزود که در اين نشست، بحث بين حامد کرزى و جنرال کارل ايکن بيرى سفير امريکا و جنرال پترايس قوماندان عمومى نيروهاى ناتو در افغانستان، به جديت گرائيد.
به نقل از منبع، کرزى تقاضا نمود که لست پروژه هاى بزرگ ملى و ضرورت هاى امنيتى، براى حکومت افغانستان مشخص گردد، تا در اين مورد غور صورت گيرد؛ اما پترايس گفت که آنها چنين لستى را داده نميتوانند.
منبع علاوه کرد که کرزى در مقابل اين پاسخ، قهر شده گفت که شما براى کارهاى مخفى به افغانستان آمده ايد و اين کار بيش از اين، قابل تحمل نيست.
به نقل از منبع، نشست با همين سخن خاتمه يافت.
منبع همچنان گفت که ايکن بيرى، با اشاره به نگرانى هاى مؤسسات بين المللى، که اگر کمپنى هاى امنيتى شخصى منحل گردد، فعاليت آنها نيز متوقف خواهد شد، از کرزى خواست تا طى يکى دو روز مشخص نمايدکه آنها به اين مؤسسات چه پاسخ بدهند؟
به نقل از منبع، به کرزى همچنان گفته شد که فيصلۀ خود در مورد انحلال کمپنى ها را الى ١٥نومبر به تاخير اندازد؛ اما کرزى نپذيرفت.
به نقل از منبع، کرزى به نمايندگان جامعۀ جهانى در اين مورد که اگر کمپنى هاى امنيتى مسدود گردد، کمکها نيز متوقف خواهد شد، گفت که اين يک کودتاه اقتصادى است؛ و علاوه نمود که وى قبلاً نيز به چنين هوشدارهاى سياسى تسليم نشده است.
کرزى، اين هوشدار جامعۀ جهانى را که {اگر کمپنى هاى امنيتى منحل گردد، برعلاوۀ متوقف شدن پروژه هاى ديگر، برق شهر کابل نيز قطع خواهد شد}، يک تهديد براى حکومت خود خواند.
اما کرزى تاکيد نموده است که براى وى، عزت مردمش مهم است و اگر کمکها قطع هم شود، از فيصلۀ خود در مورد منحل نمودن کمپنى هاى امنيتى، عقبنشينى نخواهد کرد.
دفتر مطبوعاتى رياست جمهورى در مورد نشست يادشده، يک اعلاميه نيز به نشر رسانده است.
به نقل از اعلاميه، کرزى در اين نشست گفته است که حکومت افغانستان، در تعهد انحلال کمپنى هاى يادشده به مردم خود، پايبند است.
کرزى در اواخر ماه اسد سال جارى، فرمان انحلال تمام کمپنى هاى امنيتى خصوصى را صادر نمود و به وزارت امور داخله دستور داد تا طى چهار ماه، اين فرمان راعملى نمايد.
اين کمپنى ها که گفته ميشود حدود سى هزار تن در آن مصروف کار اند، هزاران ميل اسلحۀخفيف و ثقيل در اختيار دارند، که مقامات امنيتى، موجوديت اين اسلحه را علت ناامنى ها و خودسرى ها ميدانند.
جامعۀ جهانى بخصوص ايالات متحدۀ امريکا که اين کمپنى ها، امنيت کاروانهاى اکمالاتى و دفاتر آنرا به عهده دارد، بر فعاليت اين کمپنى ها تاکيد ميورزد و در صورت منحل شدن آن، هوشدار محدود نمودن فعاليتهاى خود را ميدهد.
اما حکومت افغانستان ميگويدکه در عوض اين کمپنى ها بايد نيروهاى امنيتى ملى، تقويت شوند.
اگر چه حکومت حامد کرزى بر کمکهاى خارجى متکى است؛ اما هوشدارهاى خارجى در مورد انحلال کمپنى هاى امنيتى، در موقف وى نرمش ايجاد نکرده است.
به اساس اعلاميه، کرزى امروز اظهار داشت که از پنج سال گذشته بدينسو، نگرانى ها در مورد کمپنى هاى امنيتى خصوصى را شريک ساخته است.
در اعلاميه آمده است که کرزى در مقابل خواست نماينده جامعۀ جهانى که در مورد دوام فعاليت کمپنى هاى امنيتى داشت، گفته است: ((من پنج سال قبل اين مشکل را مطرح نمودم؛ اما دوستان بين المللى درآن زمان اين کار را ناممکن خواندند و از متوقف نمودن پروژه هاى انکشافى هوشدار دادند؛ سه سال قبل اين موضوع را دوباره مطرح کردم و از نمايندگان جامعۀ جهانى خواستار همکارى گرديدم؛ اما آنها در آن زمان دوسال مهلت خواستند. حالا دولت افغانستان تصميم گرفته است تا اين کمپنى ها را منحل نمايد و خواستار همکارى واقعى و عملى جامعۀ جهانى در اين راستا ميباشد
به هر صورت مردم ما نیز مانند رئیس جمهور وجود این شرکت های خصوصی امنیتی در افغانستان را مایه بدبختی هرچه بیشتر خود می دانند. زیرا آنها حقوق مردم ما را زیر پا می کنند و امنیت را خراب می نمایند و همه امیدواریم که آمریکا و مقامات با نفوذ دولتی مانع اجرایی شدن این دستور مفید رئیس جمهور کرزی نشوند و برای یکبار هم که شده، چند سازمان برای گسترش فساد در کشور تعطیل شوند،پای سلام خان