قانون مکلفیت می‌تواند مانع فرار جوانان از کشورشود

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

نوشته کریم پوپل
باز گذاشتن چند روزه دروازه اروپا باز نگهذاشتن دروازه‌های ترکیه از مدت چند سال به اینطرف تکتیک است که هزاران جوانان کشورما، وطن محبوب خودرا ترک نموده به کشورهای بیگانه سرگردان و بی سرنوشت پناه برده‌اند.

این جوانان به عوض اینکه در عمران و دفاع وطن جنگ زده خویش دست دهد خویشرا از صحنه خارج نموده جای آنرا دشمنان این وطن پر خواهد نمود. در صورت عدم جلو گیری از فرار , طالبان و داعش در افغانستان برتری حاصل نموده موفق به باز گیری دولت و حکومت خواهند گردید. طی چند ماه اخیر بیش از ۱۵۰هزارتن ازافغانستان به خارج و به خصوص به کشورهای اروپایی با متحمل شدن مشقات زیاد پناهنده شده وتعدادی از آنها همراه با خانم واطفال شان درآب‌ها غرق گردیده و به آرزوی پناهندگی نرسیده‌اند.. طی سال دو تعداد کثیر این جوانان از باشنده گان شهر کابل شمالی پنجشیر و مردم هزاره و عده قلیل از سایر ولایات هستند. شغل اکثر این جوانان متعلم، محصل، کارمند دولتی کاسب و عده هم بیکار بوده‌اند. پول که این جوانان غرض سفر بدست آورده‌اند بعضاً فامیلها را به فقر وتنگدسی روبرو ساخته است. آنها به تصور اینکه به اروپا می‌روند ودر مدت چند ماه این پول را پیدا می‌نمایند فامیلها را فریب داده‌اند. اما زندگی رقت بار که اکنون اروپا برای شان داده است زندگی بخور نمیر و بدتر از افغانستان می‌باشد. عده زیادی این جوانان شکایت از بیکاری بی امنی بی سرنوشتی در کشورشان دارند. ممکن حرف این جوانان درست باشد؛ ولی نگهداشتن و حفاظت وطن به این دلایل گوش نمی‌کند. کسی باید وباید این وطن را حفاظت نماید. در غیر طالب کامیاب شده خواب مردم را بالای شان حرام خواهد نمود.
علل فرار جوانان
۱. آینده نامعلوم سیاسی افغانستان
۲. عدم کنترول از سرحدات و عدم قوانین دولتی غرض جلوگیری از فرار
۳. عدم امنیت در قرا وقصبات بعضاً در شهرها
۴. سرنوشت جنگ تحمیلی و نامعلوم که مردم به آینده امیدوار نیستند
۵. تحمل ننمودن تند روی طالبان داعش وغیره گروه‌های که صلح آزادی دموکراسی مردم را ازبین برده است. مردم دیگر از گفتار بی عمل ملاها و تندروان خسته شده زندگی اروپائی را انتخاب می‌نمایند.
۶. بیکاری وتنگدستی
لازم است پارالمان افغانستان در اولین قدم قوانین علیه فرار را سازند. تا زمانیکه یک جوان بالاتر از سن ۱۸ دوره مکلفیت عسکری خودرا سپری ننموده باشد. حق خارج شدن از وطن را ندارد. در صورت دستیگیرشدن به جرم قاچاق فرار ا از وطن، لازم است جریمه نقدی پرداخته ومدت را در زندان سپری نمایند. کسی که قاچاق انسان را می‌نماید به حبس ابد با جریمه نقدی محکوم گردد. سپری نمودن دوره مکلفیت در تمام کشورهای اروپا ئی وامریکا مروج است. این وظیفه ایمانی هر هموطن است تا این فرض را ادا کند. جوانان ۶۰ فیصد جامعه افغانستان را در برمی گیرد. در افغانستان عزیز که نیاز به جوانان دارد لازم است جوانان صبر وتحمل داشته باشند. مبارزه کنند تا وطن خودرا جنت و اروپا سازند. لازم است دولت افغانستان زمینه‌های کاری وابتکارات را برای جوانان روی دست داشته باشند. تا مانع فرار شود.

با سلامتی جوانان وطن ما