جنګ نیابتی دوم

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 باری عارض

در دو دهه ګذشته به استفاده از غیابت روسیه در امور بین المللی و تصمیم ګیری های جهانی، امریکا شکستها و پیروزیهای را در کُره زمین به ازمایش ګرفت که عمده ترین ان حمله مسلحانه بر عراق، افغانستان، لیبیا و سوریه است این حملات نسبت تلفات انسانی

،مهاجرتهای میلیونی،ویرانیهای منطقوی و ضایعات منابع در برابر امنیت جهانی عمل موفقانه تلقی شده نتوانست در حقیقت حقوق بشری کتله های وسیعی از ملیتهای مختلف به سطح جهان چلنج شد اما در یکی ازین کشورها مودلی از امنیت، دموکراسی و بهترګرایی ارایه نګردید هنګام حمله بر کشورهای فوق الذکر تمامی قوایی هوایی امریکا و اروپا کاملا اماده ریختاندن باروت بودند اما در انکشافات بعدی و اعاده حقوق انسانی جوامع متصرفه ناتوان ماندند و یا فروګذاشت کردند. هیچ دفتری در ملل متحد پیدا نه شد که ارقام روزمره ،هفته وار ،ماهانه و بالاخره سالانه ای از کشتار انسانهای در کره زمین اطلاع رسانی نمایند و محاسبه ویرانیهای ناشی از ان را به بررسی ګرفته علت انرا دریابند. محافل سیاسی حاکم بر جهان فقط توانسته اند کلمات تروریزم و حقوق بشر را در موارد خاص جهت تصرفات و دستیابی به اهداف بکار برند.

عادلانه نخواهد بود اګر کشورهای کوچک قربانی اختلافات دو یا چند قدرت بزرګ شوند منافع نامشروع یا تسلط بر منابع دیګران از راه توسل به قوه و اشغال نقاط ستراتیژک در جهان، امنیت جهانی را صدمه میزند ملل متحد نتوانسته در قدم نخست اهداف کشورهای بزرګ را در تامین امنیت جهانی باهم نزدیک ساخته و هماهنګ نماید همین بی مسولیتی جهانی در برابر کشتارها و ویرانیها، روسیه را جبرا واداشت تا پنهانی به مسابقه تسلیحاتی پرداخته و اکنون منحیث خطر بلفعل در برابر کارکردهای غرب به حساب اید ایا این ناهمواریها و خطرات نتیجه سیاستهای نامناسب رهبری جهانی تلقی نمیګردد؟ ایا دیګه روسیه مجالی را برای ازمایشات لابراتواری در کشورهای کوچک خواهند داد؟ با انکه تبارز مجدد روسیه منحیث یک قدرت معادل و تهدید واقعی ارزیابی ګردیده است اما در حقیقت جهان مجددا بسوی توازن نظامی و سیاسی در حرکت است که نظر به تجارب ګذشته متضمین امنیت نسبی کشورهای کوچک خواهد بود.

تولد داعیش جز دوام همینګونه سیاستبازیهای نامناسب بزرګان، چیزی دیګر پنداشته شده نمیتواند چګونه در وسط اتش افروخته شده ګروهی بنام داعیش بدون انکه والدش معلوم باشد تولد شد و به یک باره ګی به اژدهای جهانی مبدل شده ضرورت ایتلاف جهانی را به میان کشید اکنون در برابر تمامی قدرتهای بزرګ جهان که خود را ژاندارم جهانی میخوانند و فضا را تسخیر نموده قد برافراشته است . ولی منابع مالی این قدرت یکه تاز معلوم نیست تمویل کننده ګان و تجهیز کنندګان آن معلوم نیست اما قدرت شان که به نمایش ګذاشته نه تنها کشتار عمومی را در قبال داشته بل ویرانیها، از بین بردن تاریخ بشریت یعنی اسناد ،اثار و بناهای تاریخی را به میزاث گذاشت و میگذارد. متاسفانه بازهم تکنولوژستهای غربی و امریکا در برابر این هجوم داعیش ناتوان و ناکام جلوه میدهند امریکا که در ظرف ساعتها دولتهای مستقل را درهم شکستاندند ګویا به تنهایی نمیتواند با داعیش نبرد را به پیش برند بل قدرتهای بزرګ دیګری را برای مبارزه با ان فرا میخوانند . این همه معما نیست؟ و این همه بوی توطیه های جهانی در برابر کشورهای غریب و مظلومان ساکن در کره خاکی زمین نیست؟ این همه برای تصرفات ،تسلط برمنابع و اشغال نقاط ستراتیژیک جهانی نیست؟

داعیش نه تنها مهار نشد بل به کشورها و قاره ها نفوذ کرد از انجمله سر به افغانستان که میدان نبرد بین طالب ، ناټو وحکومت است ،کشید.امریکا با تمامی امکانات و سرویسهای استخباراتی طوری جلوه میدهد که نمیداند داعش در افغانستان در حضور بلفعل نیروهای مسلح امریکا و متحدینش چګونه ظهور کرد نمیداند که از کجا و چګونه وارد افغانستان شدند نمیداند که از کجا تمویل میشوند نمیداند که اسلحه و تجهیزات از کجا بدست می اورند تا جایکه امریکا رسما در افغانستان علیه داعیش جنګش را اعلان کرد. و این در حالیست که روند صلح با طالبان تحت نظر امریکا و چین در جریان و امید وار کننده مینماید یقینا سوالاتی بمیان می اید که اګر واقعا در راستای صلح به صداقت در حرکت باشند پس ظهور داعیش به چه منظور و از طرف کیها به میدانهای نبرد فرستاده شده اند؟ صلح با طالب و ظهور داعیش یک سناریو جدید برای تداوم جنګ پنداشته نمی شود؟ ایا بار دیګر در نظر نیست که افغانستان جنګ نیا بتی پاکستان و هند ختم و جنګ نیابتی امریکا و روسیه تحت نام داعیش اغاز ګردد؟.؟ و اکنون روسیه به تنهایی در جهت دفاع از خود و اسیای میانه از شر داعیش به چه اقداماتی متوصل خواهد شد ؟ در پاسخ این سوال باید ګفت که روسها خواهند کوشید دیواد دفاعی خویش را در افغانستان بلند کندان وقت است که کشور جنګ کوفته ای ما مجددا میدان جنګ ابر قدرتها خواهد شد و این بار روسیه در رول پاکستان که در دوران جنګ با روسها مرکز مجاهدین بود ، مرکز مخالفین ایډه لوژیک امریکا خواهد شد.