کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ (آی سی آرسی) در افغانستان

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فعالیتهای تازه: (۲۱/ ۴/ ۱۳۹۳)

افغانستان: افزایش تکاندهنده در تلفات ملکی

بمگذاری مدهش در پکتیکا بتاریخ ۱۵ جولای، که باعث کشته شدن افراد بیشمار - بشمول زنان و کودکان – و جراحت تعداد زیادی دیگر گردید، نشانه دیگری از ازدیاد سنگین تلفات ملکی در افغانستان است.

” این شیوه کاملاً غیر قابل قبول است،“ انتونی دالزیل، آمر فعالیتهای آی سی آرسی برای جنوب آسیا گفت. ”تعدادی نگران کننده افراد ملکی در واقعات مانند مارکیت ولایت پکتیکا کشته و یا مجروح میشوند یا هم در جنگهای میان نیروهای امنیتی افغان و گروههای مسلح گیر میایند.
” در یک راپور اخیر، سازمان ملل متحد افزایش ۲۴٪ فیصدی را در تلفات افراد ملکی به مقایسه همین مدت در سال گذشته تایید نموده است.
به اساس قانون بین المللی بشردوستانه، که بنام قانون جنگ نیز یاد می شود ، حملات مستقیم علیه افراد ملکی کاملأ ممنوع است. نیروهای دولتی و غیر دولتی و تمام جناحهای شامل در درگیری مسئول اند تا اطمینان حاصل نمایند که فقط اهداف توجیه پذیر نظامی و کسانیکه در جنگها سهم مستقیم میگیرند مورد هدف قرارگرفته است . زمان بروز و یا در جریان منازعات، افراد ملکی باید از زیان آن مصئوون باشند.
قانون بین المللی بشردوستانه همچنان بیان میدارد که تسهیلات صحی، کارمندان و وسایط نقلیه صحی که فقط برای اهداف صحی بکار میروند باید مصئوون باشند – و افراد مجروح و مریض تا جاییکه عملی باشد بدون تاخیر به مراقبتهای صحی دسترسی داشته باشند.  

از ماه اپریل الی جون ۲۰۱۴، کارمندان آی سی آرسی:

•    از ۲۲ محل توقیف ۲۹ بار بازدید بعمل آورده است که در آنها ۱۸۲۰۰ تن زندانی نگهداری میشد؛
•    در همکاری نزدیک با جمعیت هلال احمر افغانی؛ ۱۲۰۰ پیغام صلیب سرخ را جمع آوری (پیغامهای مختصر احوال شخصی به خویشاوندان که در غیر آن دسترسی به آنها در اثر منازعه ناممکن است) و ۹۰۰ پیغام را بیشتر میان توقیف شده گان و خانواده هایشان تحویل نموده است؛
•    به کمک خود به شفاخانه های میرویس و شبرغان ادامه داده است که این شفاخانه ها ۱۰۷۰۰ مریض را در بخش های جراحی، داخله و نسایی ولادی پذیرفته، بیش از ۶۱۲۰۰ مریض سراپا را معالجه نموده و بیش از ۳۳۴۰ عملیات در این شفاخانه ها انجام داده شده است؛
•    به ۶۴۰ تن حاملین اسلحه آموزش کمک های اولیه داده شده است (بشمول اعضای مخالفین مسلح)، کارمندان صحی و راننده گان تکسی که مجروحین را از خطوط مقدم به مراکز صحی انتقال میدهند. بیش از ۳۸۰ تن مردم عادی آموزش کمکهای اولیه را از کسانی دیده اند که بواسطه آی سی آرسی آموزش دیده بودند؛
•    در مناطق جنوبی افغانستان با ۸۷ تن معاونان وترنر کمک صورت گرفته تا کار های ضد کرم مواشی را پیش ببرند و علاوتا با ۴۶۰۰۰۰ مالدار کمک صورت گرفته تا مواشی بهتر داشته و تولیدات شان بهبود یابد؛
•    شرایط تهیه آب و حفظ الصحه را برای ۵۰۰۰ تن زندانی در هفت مرکز توقیف بهبود بخشیده است؛
•    به کمک ۴۸ کلینیک هلال احمر ادامه داده است که این کلینیک ها به ۱۷۲۶۰۰ تن مریض سراپا مشوره های لازم داده و ۸۹۷۰۰ دوز واکسین  امراض معمول دوره طفولیت و فلج را تطبیق نموده است.

وظیفه دیگری که تحت قیمومیت بشری آی سی آرسی میاید انتقال بقایای اجساد به خانواده ها است، چون بدست آوردن اجساد عزیزانی که در جنگها کشته اند بسیار مهم است. در جریان تشدید منازعات در سنگین و اطراف آن، این موسسه تسهیلات انتقال تعداد اجساد هر دو طرف و همچنان افراد ملکی را فراهم نموده است. این موسسه همچنان سربازان، جنگجویان مخالف و افراد ملکی را به مراکز صحی با استفاده از راننده گان تکسی آموزش دیده، انتقال داده است.

اینهم مجموعه فعالیتهاییکه توسط آی سی آرسی در افغانستان در جریان ماههای اپریل و جون ۲۰۱۴ انجام داده است.

بازدید زندانیها و حمایت از افراد ملکی
آی سی آرسی در افغانستان و دیگر ممالک جهان از اشخاص توقیف شده بازدید بعمل میاورد تا از وضعیت زندانها و رفتار با زندانیان نظارت نماید. آی سی آرسی در افغانستان از محابس مقامات افغان، قوای ایساف تحت رهبری ناتو و محابس زیر کنترول نیرو های امریکائی منظماً بازدید بعمل میارود. همچنان، آی سی آرسی با اعضای خانواده های از هم جداشدۀ ناشی از منازعات، کمک میکند تا با همدیگر در تماس بوده و سعی میکند تا اشخاص مفقودالاثر را رد یابی کند.

از ماه اپریل الی جون ۲۰۱۴، کارمندان آی سی آرسی:

•    از ۲۲ توقیف خانه، ۲۹ مرتبه بازدید بعمل آورده است که در این توقیفخانه ها ۱۸۱۷۸ تن محبوس بود؛
•    ۲۱۲ تن را بصورت انفرادی ملاقات نموده که به ارتباط منازعه توقیف شده بودند ازآن جمله ۷۸ تن آنها را برای بار اول ملاقات راجستر نموده است؛
•    با ۱۰ تن زندانی رها شده جهت بازگشت به خانه های شان کمک نموده است؛
•    ۱۲۰۰ پیام صلیب سرخ  را جمع آوری و ۸۹۹ پیام صلیب سرخ را عمدتاً در میان زندانیان و خانواده های شان در همکاری با جمعیت افغانی سره میاشت، توزیع کرده است؛
•    تسیهلات ۸۲۷ تماس تیلفونی میان خانواده ها و زندانیان در ولایت پروان فراهم نموده است؛
•    تسهیلات انتقال خانواده ها را به توقیفخانه بگرام فراهم نموده است که بدینگونه۶۳۰ ملاقات میان خانواده ها و زندانیان صورت گرفته است؛
•    ۵۴ قضیه دستگیری و ۱۳ درخواست ردیابی را از خارج کشور بدست آورده است که ۵۱ قضیه موفقانه حل گردیده است؛
•    تسهیلات انتقال باقیمانده اجساد ۱۸۸ تن را به خانواده هایشان فراهم نموده است که در جریان جنگها کشته شده بودند.

مراقبت صحی
شفاخانه ۴۴۴ بستر میرویس کندهار مهمترین شفاخانه ایست که باشنده چهار ولایت جنوبی افغانستان به آن مراجعه میکنند. آی سی آرسی به تهیه ادویه، سامان آلات طبی و وسایل مصرفی به شفاخانه ادامه داده و تهیه خدمات تشخیصی و بحرانی مانند جراحی، نسایی ولادی و معالجه اطفال یکجا با بسته اساسی خدمات شفاخانه یی وزارت صحت عامه افغانستان صورت گرفته است.
شفاخانه ۱۵۰ بستر شبرغان در شمال افغانستان از کمک های آی سی آر سی بصورت منظم از طریق تهیه مواد طبی (ادویه و مواد مصرفی)، مواد غیر طبی (قرطاسیه، وسایل پاک کاری و چاپ فورمه های شفاخانه)، مواد لوژستیکی (مواد سوخت و آکسیجن) و وسایل طبی، مستفید میگردد. علاوه برآن، آی سی آرسی در قسمت حفظ و مراقبت، و ترمیم سامان آلات و راه اندازی ارزیابی ربعوار وسایل لابراتوار کمک میکند.
 
در جریان ماههای اپریل الی جون ۲۰۱۴، (ارقام ماه جون هنوز موجود نیست)، آی سی آرسی فعالیتهای ذیلرا انجام داده است:

از ماه اپریل الی می سال ۲۰۱۴، آی سی آرسی:

•    با شفاخانه های میرویس و شبرغان کمک نموده که این هردو ۱۰۶۹۸ مریض را در بخش های جراحی، داخله، نسایی و ولادی معالجه نموده است. مجموعا ۶۱۲۱۳ مریض به این بخش ها مراجعه کرده و بیش از ۳۳۴۰ عملیات جراحی صورت گرفته است؛
•    ۶۷ بازدید از محلات توقیف جهت ارزیابی وضع صحی زندانیان صورت گرفته است؛
•    از ۴۸ کلینیک جمعیت هلال احمر افغانی و همچنان رضاکاران صحی و کمک های اولیه این جمعیت حمایت مالی و تخنیکی نموده است؛
•     پروگرام آموزشی کمک های اولیه را برای ۶۴۰ تن حاملین اسلحه (بشمول مخالفین مسلح)، کارمندان صحی و راننده گان تکسی که مجروحین را انتقال میدهند، راه اندازی نموده است. بیش از ۳۸۰ تن آموزش کمکهای اولیه را از کسانی دیدند که آی سی آرسی آنها را قبلا آموزش داده بود؛
•    در شرق کشور به مرکز فرعی مراقبت های صحی در کورنگل مواد ماهوار طبی و غیر طبی را فراهم نموده است؛
•    کمک به کلینیک وزارت صحت عامه برای زندانیان در زندان سرپوزه ولایت کندهار جریان دارد و عین کمک به زندان ولایتی هرات نیز در ماه اپریل آغاز شد.  

نصب اعضای مصنوعی و خدمات بازتوانی فزیکی

از سال ۱۹۸۸ به اینسو، آی سی آرسی خدمات نصب اعضای مصنوعی و فعالیتهای ادغام مجدد افراد دارای معلولیت، قربانیان ماینها و اشخاصی که مشکلات حرکی دارند، را انجام میدهد.

آی سی آرسی کار هفت مرکز ارتوپیدی را در سراسر افغانستان بعهده دارد که خدمات بازتوانی فزیکی را به افراد قطع اعضا و دارای معلولیت انجام میدهد. این مراکز با افراد دارای معلولیت از طریق تهیه آموزشهای حرفوی، قرضه های کوچک و آموزش داخل خانه کمک میکند تا جایگاه خویشرا دوباره در اجتماع بیابند. خدمات مراقبت های  خانگی حمایت صحی، اقتصادی و اجتماعی را به مریضان فلج، فراهم میکند.

از ماه اپریل الی جون ۲۰۱۴، کارمندان مراکز ارتوپیدی آی سی آرسی:
 
•    ۲۵۳۲ مریض جدید بشمول ۳۵۱ تن از اشخاص را که اعضای بدنشان قطع بوده، ثبت نام کرده است؛
•    در حدود ۲۹۰۹۲ مریض  را در هفت مرکز ارتوپیدی آی سی آر سی کمک کرده اند؛
•    ۱۷۰۰۷ پاهای مصنوعی و وسایل حرکی را تولید نموده است؛
•    بیشتر از ۶۲۸۴۵ عملیۀ فزیوتراپی را انجام داده است؛
•    قرضه های کوچک را برای ۱۱۸ مریض اعطا نموده تا کار های کوچک را خود شان آغاز نمایند؛
•    تسهیلات پروگرام آموزشی مسلکی را برای ۱۶۸ فراهم نموده است؛  
•    ۱۶۲۱ بازدید داخل خانه را از طریق پروگرام مراقبت خانه انجام داده است، که با ۱۵۴۷ مریض کمک صورت گرفته و همچنان خانواده هایشان آموزش دیده اند.

توزیع مواد غذائی و کمکهای دیگر

در جریان ماههای اپریل الی جون ۲۰۱۴، آی سی آرسی در همکاری با جمعیت هلال احمر افغانی، کمکهای غذایی و غیر غذایی اضطراری را به ۳۶۰۰۰ خانواده فراهم نموده است که در اثر منازعه یا آفات طبیعی بیجا شده بودند تا نیازمندیهای اساسی شان فراهم گردد:
•    جهت بهتر ساختن ساختارهای مانند کانالهای آبیاری، دیوارهای استنادی و دروازه های آب، آی سی آرسی و جمعیت هلال احمر افغانی برای مردم ۱۵ پروژه کار در بدل پول نقد را راه اندازی نموده است. درحدود ۵۷۰ تن اعضای خانواده های مستحق در این پروژه ها مصروف کار بودند که پول نقد بدست آوردند؛
•    در مناطق جنوبی و مرکزی کشور به ۸۷ معاونان وترنر کمک صورت گرفته تا از ادویه ضد کرم حیوانات استفاده نموده و ۴۶۰۰۰۰ مواشی را در برابر مریضیهای گوناگون تداوی کنند تا صحت مواشی و تولیدات خانواده ها بهبود یابد؛
•    ۵۱۰ تن دهاقین مالدار آموزش دیده اند تا ظرفیت شان در قسمت تنظیم و حفاظت مواشی بلند رفته و با خدمات صحی مواشی در ارتباط باشند که به اینوسیله مواد غذایی و عاید شان افزایش مییابد. دهاقین همچنان بسته حاوی مواد خوراکه مواشی و وسایل مربوط لبنیات را بدست آوردند.

آب و مسکن
انجنیران بخش آبرسانی آی سی آرسی  با مسئولین محلی آبرسانی افغانستان در مورد پروگرام های شهری و روستائی تهیه آب کار میکنند. فعالیتهای دیگر شامل راه اندازی جلسات آگاهی حفظ الصحوی در زندانها میباشد. کار ساختمانی در شفاخانه های حوزوی میرویس و ۱۵۰ بستر شبرغان جریان دارد.

 در جریان ماههای اپریل الی جون ۲۰۱۳، آی سی آرسی:

•    نصب بمبه های دستی و آموزش مردم برای مراقبت از آنها که ۸۴۰۰۰ تن در مناطق روستایی ولایات پروان، بامیان، غزنی، کاپیسا، خوست، پنجشیر، ننگرهار، هرات، بادغیس، فراه، کندز، بلخ و فاریاب از آنها مستفید خواهند گشت، صورت گرفته است.
•    جلسات حفظ الصحوی برای محافظان و توقیف شده گان در تمام کشور راه اندازی شده که از آنها ۳۳۰۰۰ تن نفع میبرند؛
•    به کار بهبود آبرسانی و وضعیت حفظ الصحه برای ۵۰۰۰ محبوس در ۷ محبس، ادامه داده است.

بلند بردن سطح پذیرش قانون بین المللی بشردوستانه
یاددهانی به طرفین منازعه درمورد مکلفیت هایشان به اساس قانون بین المللی بشردوستانه جهت حمایت از افراد ملکی یک بخش اساسی فعالیت های نشراتی آی سی آرسی بوده تا سازگاری با قانون بین المللی بشردوستانه را به سطح جهانی رشد دهد. همچنان، این کمیته آگاهی در مورد قانون بین المللی بشردوستانه رادر میان جامعه مدنی، ارگانهای دولتی و موسسات اکادمیکی و رسانه ها گسترش میدهد.

درجریان ماههای اپریل الی جون ۲۰۱۴، آی سی آرسی:

•    جلسات معلوماتی  در مورد کار و قیمومیت آی سی آرسی به ۵۸۳۷ تن بزرگان اجتماع، علمای دینی، مقامات سیاسی، افسران اردوی ملی، پولیس ملی، پولیس محلی، کارمندان امنیت ملی، مخالفین مسلح و مستفید شونده گان کمک های آی سی آرسی، براه انداخته شده است.


همکاری با جمعیت هلال احمر افغانی

آی سی آرسی کمک های تخنیکی و مالی را به جمعیت هلال احمر افغانی فراهم نموده تا این نهاد بتواند به مردم خدماتی را عرضه نموده و یک سلسله پروگرام ها را اجرا نماید.

در جریان ماههای اپریل الی جون ۲۰۱۴، آی سی آرسی:

•    ۴۸ کلینیک جمعیت هلال احمر افغانی که آی سی آرسی به آنها کمک میکند ۱۷۲۶۰۰ مریض سراپا را تداوی نموده و ۸۹۷۰۰ دوز واکسین را برای امراض دوره طفولیت تطبیق نموده است؛
•    ورکشاپهای تخنیکی در مناطق شمال شرق، شرق و غرب افغانستان راه اندازی شده است تا ۷۰ کارمند جمعیت صورت گرفته تا با استفاده از چهارچوب دسترسی مصوون به ساحه دسترسی بهتر داشته باشند؛
•    در مناطق غرب کشور یک کورس پنج روزه برای ۲۰ تن کارمند جدیدا استخدام شده مرکز و ساحه جمعیت هلال احمر افغانی راه اندازی شده است؛
•    یک میز گرد در ژنیو برگزار شد که در آن اعضای آی سی آرسی، فدراسیون بین المللی، جمعیت هلال احمر افغانی و اعضای جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر اشتراک نمودند. هدف این میز گرد انکشاف درک وسیع از میان برداشتن نیازمندیهای بشری در افغانستان، فضای محدود بشری و افزایش ناامنی که توانایی اجزای نهضت را برای افراد مستحق متاثر میسازد؛
•    یک جلسه با وزارت عدلیه در مورد قانون نشان جمعیت هلال احمر افغانی و استفاده از نشانهای صلیب سرخ و هلال احمر در افغانستان دایر گردید و تصویب چنین قانونی در قوانین افغانستان مورد بحث قرار گرفت.


برای معلومات بیشتر تماس بگیرید:
جسیکا باری، آی سی آرسی کابل: ۰۰۹۳۷۷۷۴۰۵۲۶
رفیع الله ستانکزی، آی سی آرسی کابل: ۰۰۹۳۷۸۸۳۰۸۹۰۸ یا ۰۰۹۳۷۹۴۶۱۸۹۰۸
انستیزیا اسیوک، آی سی آرسی ژنیو: ۰۰۴۱۲۲۷۳۰۳۰۲۳ یا ۰۰۴۱۷۹۲۵۱۹۳۰۲
یا ویب سایت ما را ببینید: www.icrc.org
برای تماشای ویدیو های آی سی آرسی، این سایت را ببینید:
www.icrcvideonewsroom.org
برای دیدن فعالیتهای آی سی آرسی جهت خاتمه دادن به حملات بالای کارمندان صحی و مریضان، این سایت را ببینید:
www.healthcareindanger.org
آدرس فیس بوک و تویتر آی سی آرسی: facebook.com/icrc یا twitter.com/icrc