یک ملیارد دالر و مانور مافیایی

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

عبدالباری عارض
فساد سازمان یافته کابل بانک مردم افغانستان را بار بار به بیراهه میکشاند و واقعیتها همچنان از انظار پوشیده باقی میماند ، سناریو یک ملیارد دالری ماهرانه طرح ریزی ګردیده نه تنها افغانان را بلکه بانک جهانی و مدعیان عدالت را نیز ګول زدند. اما این کیانند که چنان استادانه خون ملت افغان را طوری می مکند که برزمین نه می چکد. هنوز همان داغی، که پارلمان کشور صدها ملیون ډالر را از بودجه ملی کشور جهت جلوګیړی او سقوط کابل بانک تصویب

کرد بر قلبهای رنجور مردم باقی مانده است.
مردم به یاد دارند که حکومت برای این چپاولګران زمینه مساعد نموده بود تا مردم رنجکشیده این مرز و بوم جنګ زده را به نام قرعه کشی یا جوایز یک ملیون ډالری چاپیدند و قاپیدند، مردم به یاد دارند که بنام محفل قرعه کشی چوایز کابل بانک، ستاره های هنری هندوستان برای اجرای کنسرت رقص و اواز به کابل اورده میشد  ساعتی در برابر مردم پای کوبی و اواز خوانی میکرد بعد در بسترهای ناز دزدان بانک در کنار جامهای بلورین به عیش و نوش سپری مینمودند و ملت افغان در اتش جنگ میسوزند.
هنګامیکه رسانه های جهانی پرده از ماجرای کابل بانک برداشت و مردم ما را از سرقت در کابل بانک اګاه نمودند دولت نیز برای تبریئه خود بګو مګو را براه انداخت و وقتی بانک جهانی بر حکومت فشار وارد کرد که اختلاس روشن کابل بانک را پیګیری نماید و عدالت را تامین نمایند ، مدتی صداهای فریبنده تحت نظارت قرار دادن عده ای از مسولین برپاشد و حکومت بمنظور اثبات عدالت چند فردی از خدمتګذاران و مامورین کابل بانک را به مردم معرفی نمودند از جمله نامهای شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی که هر دو خادمان سهم داران اصلی بودند به مطبوعات کشیدند تا باز هم چهره های اصلی ګرداننده ګان مافیایی بانک افشا نګردد و مردم در بی خبری بسر برند .
احتمالا شیرخان و خلیل هردو در برابر ګرنټی ازادی و پول فراوان  وا داشته شده اند که تمثیل نزدیک به حقیقت نمایند و ظاهرا جرم را بپذیرند و وعده استرداد صدها ملیون دالر را نیز بنمایند. انان هم هنرمندانه تر از حاجی محمد کامران و شیرین ګل پرسوز رول خود را بازی کردند. و مافیا اصلی هم در وعده هایشان صادق بوده انانرا بنام تحت نظارت در بسترهای مخملین استراحت دادند ،خانواده هایشان را از پولهای فراوان و نعمتهای زیاد بهره مند ساختند.
طراحان سناریو سازمان یافته جهت اغوای مردم و جامعه جهانی حقانیت خویش را در سپردن قضیه یک ملیارد دالری جهت تامین عدالت به محکمه به نمایش گذاشت، محکمه قضیه را وصف جرمی خیانت درامانت دادند نه اختلاس،جعل وتزویر و فریبکاری . فرنود و خلیل الله را به پنج پنج سال حبس تنفیذی به شمول ایامیکه بنام نظارت در نعمات بسر برده اند و مصادره بیش از نیم ملیارد دالر محکوم نمودند که از جمله سالهای بند تنفیذی نیمه ای ان در فرمانهای عمومی عفوه به تقریب عید و جشنها وغیره بخشیده میشود. چنین است قضاوت و چنان است عدالت.
ظاهر  جهانیان و مردم کشور شنیدند که عدالت تامین شد فلهذا قضیه کابل بانک خاتمه پیدا کرد اما اینکه چگونه ؟ سوالی است که پاسخ انرا در لابلای تفسیر درخواهیم یافت. جناب قاضی صاحب با مطالعه اوراق تحقیق  جرم را وصف خیانت درامانت داده حکم صادر نمود . و این در حالی که ده ها ورق جعل و تزویر در دوسیه موجود و قبلا اطلاعات جمعی انرا به تحلیل کشدند مهرهای جعلی بکار رفته و خلاف قوانین و مقررات غیر معیاری مبالغ هنگفتی به نام قرض کشیده شده و باز بطور قاچاق بخارج انتقال داده شده است به این ترتیب بار دیگر قوانین نقض شده است، مهمتر اینکه هیچ جزئیاتی را در مورد چگونگی استرداد پول و زمان ان معین نشد.
این روند تصادفی نمی نماید بلکه محکمه و فیصله  ان رنگ از قبل طراحی شده را دارد زیرا یک ملیارد دالر را از چنگ یک ملت قاپیدن و انرا به این ساده گی به مانند یک لقمه چرب نوش جان کردن کار ساده و بدون پلان مطروحه ای قبلی ممکن نخواهد شد. مطلب مهم دیگری که جلب توجه مینماید انست که » شما شاهد هستید که در یک دهه گذشته چیزهای از امریکایان و اروپایان به ارمغان اورده شده است از ان جمله تبارز باندهای ادم ربا و ایجاد کانگستریهای مخوف که تاکنون در اکثر ولایات کشور بشمول کابل  ده ها تاجر وسرمایه دار کوچک و متوسط را ربوده یا کشته شده و یا در برابر مبالغ بزرگی نجات یافته اند لذا اگر فرنود و خلیل الله فیزوزی برای مدتی در محبس نگهداری نه شود به یقین که هستی و جانش در خطر حتمی قرار میگیرند زیرا بانام انها صدها ملیون دالر ګره خورده است ما بیاد داریم هنګامیکه حفیظ الله امین کشته شد فامیلش داوطلبانه خواستار حفاظت در محبس شدند ،انان نیز برای هضم لقمه بزرګ مدتی به امن گاه ضرورت دارند ورنه  انان میتواند از جوخه دار هم بګریزند همجو تیمورشا که همرای پانزده نفر دیګر به اعدام محکوم شده بود دیګران اعدام شدند اما تیمورشاه در راه اعدامګاه نجات یافت. اکنون هم به یک حکم تنظیم شده محکمه توانستتند هم برای مدتی مجرمین را از گزند حوادث در امان دارند و هم عدالت به نمایش بگذارند ونیز راهی را برای ختم موضوع هموار گرداند ما به یاد داریم هنګامیکه این افتضاح به وقوع پیوست بانک جهانی بیش از یکصد ملیون ډالر کمک به مردم افغانستان را معطل قرار داد همچنان قضیه کابل بانک سخاوت غربیها را در افغانستان صدمه زد. این همه خسارات را مردم وکشور متحمل میګردد.
لوی څارنوالی افغانستان در یک عکس العمل مطبوعاتی بر حکم محکمه اعتراض کرد. وصف جرمی( خیانت در امانت) راکه جناب قاضی به قضیه داده بود  دور از حقایق دانسته رد نمود. اداره عالی نظارت برمبارزه با فساد در یک ګفتار مطبوعاتی حکم محکمه را دور از واقعیت دانست. شکی نیست که با مشاهده روال کنونی اګر نوبتی به محکمه مرافعه هم برسد مشکلی برای سهمداران کابل بانک متوجه نخواهد شد. و اینکه چرا ظرفیت قضایی در دوازده سال ګذشته تکامل نیافت سوالی است رنج دهنده، ګاهی محاکم در انتخابات مورد بهره برداری قرار میګیرند و یا فیصله شان جنبه تطبیقی پیدا نه میکند و اکنون هم د محاکمه متهمین کابل بانک با وجود تعدد جرایم که به وقوع پیوسته صرف به جرم خیانت در امانت میزان شد؟؟؟ نمیدانم جهان و انانیکه در جهت انکشاف و بازسازی ارګان قضایی در دوازده سال ګذشته در افغانستان کار کرده اند چی احساسی در برابر ربودن یک ملیارد دالر و حکم پنجسال زندان انهم از اوان نظارت خواهند داشت.
یقین است که حقایق از اذهان عامه پوشیده نمی ماند وروزی مردم همه مجرمین این افتضاح را دوباره به میز عدالت حقیقی خواهد کشاند ، دور حاکمیت انان پایان دارد. به هیچکس تاج و تخت ابدی باقی نه مانده است. موضوع کابل بانک نه تنها جیبهای مردم را ربودند بلکه صدمه به اقتصاد کشور وارد نموده کمکهای جهان را به مردم فقیر افغانستان متوقف و یا به سکتگی مواجه ساخت ،حیثیت کشور و حاکمیت را خدشه دار نمود و جهان را به انکشاف بی باور ساختند.