حق جانب کیست آقای کرزی یامخالفین؟

زیرمتون
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 انجنیرعبدالصبورصافی
دراین روزها روابط افغانستان وامریکا متشنج شده وسروصداهای هم اغلباً ازطرف مخالفین آقای کرزی دردفاع ازخارجیان براه انداخته شد است علل این همه تشنج درحقیقت امربیشترخارجیهامیباشندتاآقای کرزی، قبلاً درمورداحتمال یک کودتاکه ازطرف امریکائیها قراراست به راه انداخته شود تبصرۀ مختصر راتحت عنوان (دلندن خبری اودکودتا اټکل) خدمت دوستان تقدیم کرده بودم، اینک دراین روزها سروصداهای زیادازمناسبا ت

افغانستان وامریکا دررسانه های صوتی ،تصویری وهم درمطبوعات وصفحات انترنتی به  راه  انداخته شده که عکس العمل های متفاوت رادرقبال داشته است، این سروصداها زمانی به اوج خود رسیدکه آقای حامدکرزی رئیس جمهوری افغانستان از مذا کرات  پنهانی سازمان های جاسوسی وسیاسیون امریکا با طالبان در کشورهای مختلف اگاهی حاصل کرده و این خبررا به اطلاع عام رسانیدن، دراین جای شک نیست که رسانه ئی ساختن این خبر ازطرف آقای کرزی ازروی احساسات نه بلکه بعدازگفتگوهائیکه پشت پرده باامریکایان انجام شده ولی ازطرف امریکائیهابه آن هیچ ارزش داده نشد صورت گرفته است، بناً آقای کرزی ناگذیرجهت واردکردن فشاربالای امریکایان درروز۸ مارچ  در محفل که بخاطرتجلیل ازروزجهانی زن برگذارشده بوداین حقایق رابرملاکرده گفتند:

" طالب هم هر روز با امریکایی ها درصحبت است ولی درکابل و در خوست باز بم منفجر میکند که من به امریکا قوت خود را نشان بدهم، نخیر! این بم هاییکه دیروزدرخوست و در کابل منفجر شد در این قوت نشان دادن به امریکا نبود، در حقیقت خدمت به امریکا بود! در خدمت به امریکا بود، درخدمت به همین شعار ۲۰۱۴ بودکه ما را بترساند که اگر این ها نباشد، من نمی گذارم تان.
پس در حقیقت بم هاییکه دیروز منفجر شد بنام طالب درحقیقت خدمت به خارجی ها بود، خدمت به این بود که حضور خارجی ها در افغانستان باشند، نروند."
این گفته های پت وپنهان امریکا که درغیاب حکومت افغانستان صورت میگرد باعث تشویش آقای کرزی شده ودلیل خوب به خاطرانجام همان کودتااست که باید بی سروصداانجام شود، که آقای کرزی خطرآنراحساس کرده ولی آنرابنام کودتانمیتواند افشاءکندبلکه به شکلی ازاشکال درددل خودراخالی میکند.

مسئله دیگرکه بالای روابط دوکشورتأثیرانداخته امرتخلیۀ ولایت میدان وردک ازوجود نیروهای مخصوص امریکائی بودکه ازطرف آقای کرزی صادرشد، این امرزمان صادرشد که نیروهای خاص امریکادرولایت میدان وردک مرتکب جنایات علیه اهالی بی گناۀ آن ولایت شده بودندولی نیروهای امریکائی به این امررئیس جمهوری توجه نکردند، درآن ولایت هنوزهم باقی مانده وبه کارخودادامه میدهند، این عمل درحقیقت عدم ارج گذاری به امررئیس جمهوری یک کشورمستقل ونقض حاکمیت ملی کشوراست که باعث خشم آقای کرزی شده است، برعلاوه زمانیکه آقای رئیس جمهوری ازامریکا عودت کردند طی مصاحبۀ گفتندکه زندان بگرام تایک هفته به نیروهای افغان تحویل داده میشود که تا اکنون نشده  وهمین چندروز قبل بازهم قراربود که تاتاریخ ۱۰مارچ زندان به نیروهای افغان تسلیم داده شود ولی به تعویق افتاد، این همه مسایل باعث شد که آقای رئیس جمهوری چنین اظهارات خشمگین درمورد امریکایها انجام دهد، درحقیقت آقای کرزی آنچه گفته است بخاطربدست آوردن استقلالیت بیشتر ودردفاع ازحق حاکمیت ملی کشورمنحیث یک کشورمستقل بوده که البته هیچگاه نمیتوان درموجودیت قوای خارجی این کشورراآزادومستقل گفت آنهم اینکه بسیاری ازاحزاب ،گروها وسیاسیون کشوردرخدمت خارجیان قرارګرفته اند. وتاکنون یک حرف هم به منفعت ملی وضدخارجیان بیان نکرده اند، در حالیکه  که خودرانمایندگان وغمخوارمردم وملت میدانندازجنایات خارجیان بدون در نظر داشت اوضاع ملی وبین المللی چشم پوشی میکنند. افغانستان که درقلب آسیا قراردارد وازموقعیت مهم ستراتیژیکی در منطقه برخورداراست وخارجیان هم بادرنظرداشت همین موقعیت ستراتیژیک تشریف آوردند بخاطر منافع خود نه بخاطردفاع ازما، افغانستان که مستقیماً ازاوضاع جهانی متأثیر میگرد آنهم درچنین شرایط که اقتصادکشور بکمکهای بیرونی استواراست ومداخلات همسایگان بخصوص پاکستان به بی شرمانه ترین شکل آن جریان دارد،بدنخواهد بودتا نظر مختصر به اوضاع جهانی وتأثیرآن بالای اوضاع افغانستان ودلیل ماندن خارجیا ن بعداز۲۰۱۴نظرمختصراندازیم.

شرایط جهانی وتأثیرات آن جهت ماندن امریکاومتحدان:
درصحبت های آقای کرزی در۸ مارچ نقاط جالب دیگربه نظرمیخوردکه گفتند:
" از طرف دیگر جامعۀ جهانی هرروزمیگفت که ما میرویم، میرویم و میرویم، ما هم گاهی گفتیم، بروید وگاهی هم گفتیم خیراست نروید، تا این روز های آخر که باز آمدند و می گویند نمیرویم، دیروز پریروز سکرتر جنرال ناتو آمد به همراه ما صحبت داشت گفت که تمام کشورهای ناتو یک نوع حضور را در افغانستان میخواهیم، تمام کشورهایش، ۲۷ کشور و به اضافه این ۲۷ کشور ناتو، ۱۰ کشور دیگر هم میخواهد که در افغانستان باشند.
ما گفتیم درست است باشید ولی این بار زیر شرایط ما، دفعۀ قبل خو ده سال پیش بنام جنگ علیه تروریزم و بعنوان ملل متحد آمدید، بنام جنگ علیه تروریزم و بعنوان فیصلۀ شورای امنیت ملل متحد آمدید، این بار که در افغانستان بعد از سال ۲۰۱۴ می باشید هرکدام تان جدا جدا به همراه مردم افغانستان معاهده امضا کنید، در آنصورت خوش آمدید، باشید."
زمانیکه آقای کرزی جهت مذاکرات در ماۀ جنوری سال روان به امریکا تشریف برده بودند درآن وقت مقامات امریکائی گفتندکه درموردخروج کامل قوت ها فکرمیکنند،بعداً گفتندکه تاحدود۱۲-۱۰هزار قواباقی خواهندماند ولی چه شدکه یکبارگی این نظرفعلاً تغییرکرده وسرمنشی ناتوتقاضا دوباره ماندقوای ناتو در افغانستان را کرده اند، بدون شک که درعقب این پلان ها وتغییر ستر اتیژ هادیده میشودوآن هم نفوذ ورشد سریع اقتصادی چین وروسیه ورویاروی این دوکشور درمسایل بین المللی ایران وسوریه باامریکاوناتودراین تغییر موضع رول بسزاء  دارد چنانچه به اساس گذارش ۲۸فبروری۲۰۱۳ را دیوصدای روسیه که گفته است:
 "ایالات متحده بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده قرار است تا سال ۲۰۲۰ در ارتش و زیرساخت های نظامی خود تغییرات اساسی ایجاد کند. در همین راستا، آقای لئون پانه تا وزیر دفاع سابق آمریکا در کنفرانسی موضوع ومعضلات امنیتی در سال ۲۰۱۲ در شهر سنگاپور اعلام کرد که ایالات متحده تا سال ۲۰۲۰ حدود ۶۰ درصد از نیروهای دریایی منجمله ۶ فروند ناو هوا پیمابر، کشتی ها و زیردریایی های نظامی خود را در اقیانوس آرام مستقر خواهد نمود.
همچنین، سال ۲۰۲۰ را می توان سال مهمی برای ارتش کشورهای روسیه و چین نیز به شمار آورد. روسیه قصد دارد تا این سال حدود ۷۰ درصد از ناوگان نظامی خود را به پیشرفته ترین تسلیحات مجهز نماید. چین نیز در برنامه های خود خواستار دستیابی به اهداف مهم نظامی و مدرنیزه سازی ارتش کشورش می باشد."
ضمناً آقای ولادمیرپوتین بتاریخ ۲۷فبروری سال۲۰۱۳ درجلسه وزارت دفاع آنکشورگفتند:
" تلاشهای هوشمند برای تضعیف تعادل استراتژیک به کار برده می شود. در واقع، مرحله دوم ایجاد سیستم جهانی دفاع ضد موشکی آمریکا راه اندازی شده است، امکانات برای گسترش ناتو به سمت شرق بررسی می شود و برخی از کشورها به دنبال سیاست نظامی شدن قطب شمال هستند".
ضمناً روسیه درتلاش است تاحضورنظامی خود را درمدیترانه مانند شوروی سابق دوباره تثبت سازدبه قول ریانویستی:
" روسیه حضور مداوم خود را در دریای مدیترانه تضمین می کند، نیروهای عملیاتی ناوگان دریای روسیه تا سال ۲۰۱۵ در منطقه مستقر خواهد شد. بر اساس اطلاعات رسیده از ستاد  مشترک، کشتی های «چرنومورسک»، ناوگان شمالی وبالتیک به«اسکادران»  نیروی دریایی می پیوندند.
گروهک جدید بر اساس نمونه «اسکادران»عملیاتی پنجم نیروی دریایی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شده است. در سال های جنگ سرد در واقع این افراد برنامه های نظامی در منطقه دریای مدیترانه را حل و فصل می کردند. در عین حال نیروی عملیاتی ششم ناوگان دریایی امریکا درتقابل با این اسکادران بود. یک سال پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی ، اسکادران پنجم نیز منحل گردید. زمان نشان داد که این اقدام عجولانه بوده است. منطقه خاور میانه همانند سابق مرکز تقابل منافع دول قدرتمند جهانی بوده و هست، به ویژه این موضوع در سال های اخیر بارز شده است یعنی حوادث« بهار عربی»  سقوط قذافی در لیبی و جنگ دوامدار در سوریه. وزیر دفاع روسیه در زمان باز دیدش از ناوگان چرنومورسک در تاریخ ۲۰ فبروری تاکید نمودکه؛ در منطقه دریای مدیترانه مسائل بیشماری منافع ملی روسیه را تهدید می کند".

تلاشهای روسیه بخاطرایجاد پایگاۀ نظامی درتاجکستان که برای چهل سال آینده قراردادشد این تلاشهابرای امریکا ومتحدین چندان خوشایند نبوده است، اکنون که امریکا ومتحدین درتلاش بخاطرتسلط به منابع انرژی اند،حضور امریکا وناتودرافغانستان بازدراولویت کارقرارگرفته است، تا ازنفوذ روسیه وچین جلو گیر شود ومنابع انرژی درمنطقه تحت قیمومت خودقراردهند.
گزارش «جیمز کلپر» رئیس اطلاعات ملی ایالات متحده امریکا گویای این مطلب است که ایالات متحده امریکا در ده سال آینده با تهدید چین در فضا روبرو می شود. بتاریخ۱۲ مارچ سالروان وی این اسناد را به کمیته اطلاعاتی سنا تقدیم کرد. در این گزارش آمده است که چین سعی دارد ریاست امریکا رامحدود نماید و یا دسترسی ایالات متحده در فضا را متوقف کند،
این اطلاعات نشان می دهند که رقابت امریکا و چین در فضا تشدید شده میرود، پروژه های فضایی امریکا نشان می دهند که استراتژی چین تسلط بر فضاست که می تواند تهدید واقعی محسوب شود، اینها موقعیت یابی ، جهت یابی، محاسبه زمان ، جاسوسی و کاوش ، نظارت و شناسایی می باشند".
گزارش رئیس اطلاعات ملی امریکا توجه سناتورها را به این نکته جلب نمود که چین دیگر درخواست مشخصی برای امکان « جنگ ستارگان» صورت داده است در سال ۲۰۰۷ چین سیستم نابودی ماهواره ها را مورد آزمایش قرار داد ، و وحشت بی سابقه ای رادرمحدوده فضایی ایالات متحده به وجود آورد".

دراین بازی های جهانی کشورماافغانستان باداشتن شرایط جیوستراتیژیک که دارد بازدرگرداب بازیهای قدرت هاقرارگرفته است معلوم نیست که این باراین بازیها سرنوشت افغانستان رابه کجا می کشاندآنهم دراین شرایط که ما افغانها دربین خودهم جورآمد نداریم ودرمورد منافع ملی هرگزفکرنکردیم،امدن منشی ناتوودرخواست اقامت بعدازسال ۲۰۱۴ دورازتحت تاثیرقرارگرفتن این تحرکات  وموقعیت یابی های قدرت های جهانی به خاطرحفظ منافع شان نه میتواندباشد،درچین شرایط سیاسیون افغان باید شرایط راجستجوکنندکه تادامنۀ این بحران نتواند دیگرکشورمارادرمنجلاب فقروفلاکت قراردهددرحالیکه تا هنوزهم بعضی ازاحزاب سیاسی درغم به قدرت رسیدن ازهرشیوۀ استفاده میکنندبدون آنکه منافع ملی رادراولویت قراردهند.

عکس العمل احزاب وگروها درمورد اظهارت آقای کرزی:
این اظهارات آقای کرزی اگر بخاطرمنافع شخصی یاخانوادگی ویاهرآنچه که فکرکنیم باشد هیچگاه تهمت نمیتواند باشد واین امکان هم وجودنمیتواند داشته باشد که دراین مورد صحبت های بامقامات امریکائی انجام نشده است چون به صحبت های آقای کرزی بها داده نشده است، ازاین رواین نشاندهده یک درد یست که درسینه آقای کرزی نمی گنجد وبرای اینکه عقده خودرا خالی کنداین موضوع رابه اطلاع عام رسانیدچون جزاین چاره دیگر نداشت آقای ایمل فیضی  سخن گوی رئیس جمهوری نیزدراین مورد میگوید:
" ایمل فیضی، سخنگوی رئیس‌جمهوری افغانستان از شکست دیپلماسی بین کابل و واشنگتن روی مسائل مختلف خبر می‌دهد و رسانه‌ای کردن اختلاف‌ها را یک ناچاری می‌خواند."

ولی عکس المعل احزاب مجاهدین سابق که فعلاً به شکل یک ائتلاف درآمده است طی اعلامیۀ گفتند:
که اظهارات آقای کرزی بازتاب‌دهنده نظر مردم افغانستان نیست و چنین موضع‌ گیری به روابط افغانستان و امریکا به عنوان متحد استراتژیک افغانستان اسیب می‌رساند.
دراین اعلامیه آمده است: "اظهارات اخیر رئیس جمهوری کشور در خصوص روابط میان ایالات متحده امریکا و مخالفان مسلح دولت افغانستان نمی‌تواند انعکاس‌دهنده دیدگاه مردم افغانستان دررابطه با دوستان بین ‌المللی ‌اش باشد."
در همین حال آقای فاضل سانچارکی سخنگوی ائتلاف ملی در صفحهٔ فیس بوک خود نوشته است: "پس از تلاش‎های زیاد برای حصول قناعت امریکایی ‎ها در مورد تمدید رهبری کرزی یا تیم خانوادگی وی پس از ٢٠١٤ و ناکامی در این خصوص، آقای رئیس جمهوری یک سره ضدامریکایی شده و شعار ضدغربی و خارجی سر می‎دهد."

دراین جای شک نیست که آقای کرزی جهت کسب قدرت وبخاطرماندن درقدرت تلاش میکنددراین هم شک نیست که دررأس یک دستگاه فاسد قراردارد بسیاری ازاعضاءرهبری همین جبهه دراین دستگاه رول بازی میکردندوپوستهای کلیدی داشتند آنهم درزمان که همین افرادتهداب این حکومت فاسدرابنیاد گذاشتند ، اکنون اگرهر نوع مسایل شخصی درګفتارآقای کرزی نهفته باشد ولی به هیچ صورت این یک اتهام نیست که امریکا باافغانستان منحیث یک برده وغلام زرخیرخودبرخورددارد، هرچه میخواهد انجام میدهدمثل اینکه درقلمروامریکا قرارداشته باشد شرکتهای امنیتی تشکیل کرده وجواسیس آن همه ادارات دولتی راتحت تأثیرخود قرارداده است.
دراینهم جای شک نیست که حکومت آقای کرزی یک حکومت دست نشانده فاسدومصلحتجومیباشد وآقای کرزی دراین مورد اصلاً توجه نکرده است ،که همین عدم صلاحیت لازم وقاطعیت ومصلحتجوی ها باعث آن شد که خارجیان هم به رئیس جمهوری ارزش قایل نشوند،امروزکه سخن از استقلال وحاکمیت ملی میزند این گفتهای جناب شان قابل غورومداقه است که باید به بادانتقاد گرفته شودایابه این سخنان مردم افغانستان نظرمخالف دارند؛ یااین احزاب مزدور!
-عملیاتهای خودسرانه خارجیان دردهات وقصبات کشور.
-داشتن زندان توسط خارجیان درداخل کشورما برای ما.
- تلاشی زن وناموس مردم توسط خارجیان.
- داشتن شبکه های جاسوسی زیرنام شرکتهای امنیتی که درهمه ادارات کشورفعالانه عملاً کارمیکنند.
-بستن قراردادهاباافرادواشخاص خاص بدون اگاهی دولت وحکومت.
-ملاقات های غیرمسئوولانه بااحزاب وسران گروه هادراین وآن کشور. ودهامورددیگر، اگر رئیس جمهوری درچنین موارد انتقادات مطرح میکنند این کاربی جاوبی موردنیست بایدازطرف همه ملت به یک آوازحمایت شودکه میشود، تابه حال هیچکس بیادنخواهدداشت که احزاب سیاسی که نمی توان آنرا اپوزسیون نامیدبلکه بهتراست احزاب مخالف بگویم برای یکبارهم ازعملکرد نیروهای خارجی ازجنایات که برعلیه مردم دراثربمباردمانها انجام میشود انتقاد کرده  ومنحیث یک عمل زشت آنرامحکوم کرده باشند، همه بخاطرچاپلوسی بخاطرکه ازخارجیان پول وامتیازات بدست آورند منافع ملی رازیرپاکرده خوب و بد را بد میگویند، درامریکا همچنان دراروپا احزاب سیاسی باهم  اختلافات دارند ولی دربرابر مسایل ملی یک خط راتعقیب میکنند. دراین جا ازاین احزاب اگرسوال شود که دریک کشورخورد موجودیت ۱۱۲حزب سیاسی چه معنی ومفهوم دارد؟؟؟
 ویاهمین جبهۀ ائتلاف  که متشکل از۲۲ حزب است اگرمصالح ملی درکارباشد چرااختلافات خودراکنارنمیگذارند ومنحیث یک حزب واحد قدالم نمیکنند،چون جزمنافع خودبه چیزدیگرنمی اندیشند ایا دراین مورد چه جواب، جز قدرت طلبی ومنافع شخصی وگروهی میتوانندداشته باشد!
وقتی صداازخروج قواخارجی میشودهمه بیک آوازغوغابرپامیکنندکه( اوضاع خراب میشود برای خدا بیرون نه شوید) شرماوراست؛ چنین سروصداها، اگرهمه متحدباشند منافع ملی را محترم بشمارند ودربین ملت جا داشته باشندبه جای فساد مالی وزورگوئی قانون رامحترم بشمارند وقانونیت رارویکارکنند، چرااز چارنفرطالب تحت حمایه پاکستان درحراس باشند، اگرطالبان راپاکستان کمک میکند سایراحزاب هم ازطرف خارجیان کمک میشوندپس حراس ازچه؟ امروز صلح رادرافغانستان نه طالب وغیرطالب آورده میتواند تاهمه منافع شخصی وگروهی خودراکنارنگذارند وبه تفاهم دریک اجماع ملی نرسند، آمدن صلح دروطن خواب بیش نیست ، آنهائیکه درپای خارجیان چسپیده چونکه منافع شخصی خودرامحترم میشمارند وبرای مردم هم درزمان که قدرت داشتندامتحان خودراداده اند،گویند «سرمۀ آزموده راآزمودن خطااست» بیش ازاین باعث درد ورنج مردم نشوند واز اشتبا هات گذشته پند بگیرند.

 بادرنظرداشت مسایل وجریانات جهان درعرصه نظامی وتسلط برجهان ورویاروئی سایرقدرت هابا امریکا ومتحدین بادرنظرداشت پلان توسعۀ ناتوبه طرف شرق ونفوذدرآسیامرکزی ومحدودکردن ساحۀ فعالیت چین وروسیه دراین منطقه امکان خروج قوای خارجی همان طورکه دربالاذکرکردم کمترشده ازهمین سبب منشی ناتوازآقای کرزی دوباره تقاضاماندن درخاک افغانستان راکرده است، اگرهمه افغانها دررأس احزاب سیاسی شخصیت هاوگروها درسددمحدودکردن دایرۀ صلاحیتهای خارجیان درکشورنشوند، هرحزب و سازمان سیاسی که درافغانستان به قدرت برسدبه مشکلات جدیدی مقابل خواهدوبه هیچ صورت ازمنافع کشوردفاع کرده نخواهدتوانست وازاین اختلافات جزخارجیان وهمسایگان کسی دیگرمنفعت نخواهدبرد.
آن عده احزاب وگروها وشخصیت های که امروزازکاستن نفوذخارجیان وداشتن حق خوداردیت وحق حاکمیت دفاع نمیکنید فردااگربه زورخود ویا از طرف همین خارجیان هم بقدرت برسید بازهم به همین مشکل مواجه میباشیدکه امروزآقای کرزی مواجه است وعذاب وجدان خواهندداشت ، داکتر رنگین دادفر اسپنتا رئیس شورای امنیت ملی افغانستان از آنچه او فتنه های خارجی برای افغانستان خوانده به شدت اظهار نگرانی کرده و خواستار اتحاد دولت و اپوزیسیون سیاسی کشور شده است. آقای اسپنتا می گوید "که افغانستان از "شر" فتنه های خارجی به این سادگی نجات پیدا نخواهد کرد و به گفته او این هشدار جدی برای دولت و مردم افغانستان است"، معلوم است که آقای سپنتا منحیث مشاورامنیت ملی که ازاطلاعات محرم آگاهی دارندچنین خطررادرک کرده که قابل نگرانی است.

امروزبه همه معلوم است که پایگاۀ ترویزم درکجااست ودرکجاسرکوب میشود، چه کسی تروریزم را تجهیزتسلح وتربیه میکند وبه کدام مقاصدبکارگرفته میشود وبیشترازهمه تروریزم درخدمت کی قرارداردحل این سوالات حل مشکلات بسیاری ازبلاها خواهدشد که باتأسف کس مجال حل چنین معمارا نداردویانمیخواهدداشته باشد.
                   تایک صدا یک مشت ویک آوازنشود
                   بال شکــسته مـرغ کـه درپــروازنشود