ترتیب کننده: سمسورخان ظـفـرزی اهتـمـام
رمضان :ماه نزول قرآن و ازمباکترین ماههای سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته میشود، و عبادت در یکی از شبهای آن
(شب قدر) بهتر از عبادت هزار ماه است
ازروی آیات قرآني هدف از روژه ګرفتن تـــــــقوا یعنی ترس از خداوندج است ارروی شریعت روزه ایـن است که مسلمان تنها برای رضا خداوندج به نیت وادای آن ازخوردن ونوشیدن وجماع ازسحر تابه اذان شام اجتناب میورزد.
رسول الله صلی الله علېه وسلم فرموده: سحری بخورید دران برکت است واگراذان شام شد هر آنچــه نزد تان است نوش جان نمائِید باک ندارد. واگردرصورت اشتباه وفراموشی در رمضان چیزی خورده ونوشیده شود روزه خراب نمیشود
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماهها است؛ روزهایش بهترین روزها، شبهایش بهترین شبها و ساعات ا ش بهترین ساعات است.
بر مهمانی خداوند فرا خوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفسهای شما تسبیح، خواب شما عبادت، عملهایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.
پس با نیتای درست و دلی پاکیزه، پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که ازمفت خدا ج در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید
آن گاه پیامبر اکرم وظیفه روزهداران را چنیـــــــــــن برشمرد: و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخورده گان، ترحم به کودکان، صله رحم، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت ،تسبیح ،تراویح، سجده های طولانی، نمازها، توبه، صلوات، تلاوت قرآن کریم و فضیلت اطعام در این ماه سخن گفت.
ماه رمضان نهمین ماه از ماههای قمری و بهترین ماه سال است. واژه رمضان از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است.
میگویند چون به هنگام نامگذاری ماه های عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرار داشت، ماه «رمضان» نامیده شد، ولی از سوی دیگر،
فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.
به برخی از حوادث و رویدادهای مهم این ماه اشاره میشود:
وفات حضرت خدیجه در دهم رمضان سال دهم بعثت.
ولادت امام حسن مجتبی (رح) نیمه رمضان سال دوم هجرت.
جنگ بدر در سال دوم هجرت.
فتح مکه در سال هشتم هجرت.
مراسم عقد اخوت و پیمان برادری میان مسلمانان
«شب قدر» واژهای قرآنی است. این شب در قرآن، در سوره قدر، با صفت «مبارکه» یاد شده و بهتر از هزار ماه دانسته شده است
)انا انزلنه فی لیله مبارکه، لیله القدر خیر من الف شهر (
)ما قرآن را در شب مبارک فرو فرستادیم. شب قدر از هزار ماه برتر است.(
در شب قدر، همه امورات عالم اندازهگیری ميشود و به تصویب حجت خدا در هر زمان ميرسد. دقیقاً معلوم نیست شب قدر کدام شب است؛ گروهی آن را در طول سال محتمل میدانند و گروهی در ماه رمضان، گروهی یکی از ۱۲ شب آخر این ماه و گروهی یکی از شبهای بیست و یکم، بیست و سوم، بیست وپنجم و نوزدهم ماه رمضان را شب قدر میدانند. شیعیان نیز عموماً شب بیست و سوم را شب قدر میدانند.
این شب دارای اعمال فراوانی است که خوابیدن در شب قدر مذموم و شبزندهداری در آن مستحب است.
بنا بر روایات، روز قدر هم به اندازه شب قدر ارجمند است. دعا و استغفار در شب قدر، وظیفه دانسته شده است و رسول خدا صلّی الله علیه و سلّم بر دعا در آن و طلب عافیت از خداوند تأکید فرموده است. والسلام.