رحمت اله ( روان )
از چند هفته به اینسو نظامیان امریکایی عملیات خود در آنسوی دیورند جایی که مراکز عمده طالبان افغان وپاکستانی و مخفیگاه شمار زیادی از تروریستان خارجی است را هدف قرار می دهند. هرچند این حملات با واکنش شدید دولت پاکستان واقع شد اما به تازه گی یک رسانه معتبر غربی از قول مقامات امریکایی نوشته است که جورج بوش رییس جمهور این کشور دستور داده است تا سربازان امریکایی مستقر در افغانستان عملیات جنگی خود در آنسوی دیورند را نیز می توانند بدون در جریان گذاشتن مقامات پاکستانی ادامه دهند. حکومت پاکستان مخالفت شدید خود با این عمل را بیان نمود و این مخالفت ابتدا با گفتار غیر رسمی مقامات پاکستانی آغاز شد اما ادامه این حملات سبب شد تا سفیر امریکا در اسلام آباد از سوی وزیر خارجه پاکستان احضار و به وی هشدار رسمی در این رابطه داده شود.
حمله سربازان پاکستانی به هلیکوپتر های امریکایی نشاندهنده جدیت پاکستان در این رابطه و آماده گی آنان برای به گفته خودشان دفاع از مناطق سرحدی است. هر چند پاکستان خود را یکی از متحد ین عمده در نبرد با تروریستان می داند و از هفت سال به اینسو ظاهرا در کنار امریکا در این نبرد قرار داشت اما این کشور در واقع با عواید سرشاری که به همین بهانه بدست می آورد توانست بیشترین نفع را در این نبرد به سود خود کمایی کند.
"جفری شلوئسر“ ژنرال ارتش آمریکا،به يك هفتهنامه امریکایی، گفته است كه اگر پاکستان مبارزه خود علیه تروریستها را افزایش ندهد، احتمالا جنگ جدیدی آغاز خواهد شد. اما توضيح نداد كه اين جنگ، رويا رويي با پاكستان خواهد بود ياخير. به گزارش «ریا نووستی» روزنامه "دیلی تایمز" در شماره خود نوشت،جنرال شلوئسر اظهار داشت: اگر شبه نظامیان به خاک پاکستان فرار کنند و اسلامآباد تلاش خود علیه تروریسم را افزایش ندهد، احتمالا یک جنگ جدید روی خواهد داد. وی که رهبری 19 هزار سرباز فعال در مرزهای افغانستان و پاکستان را دارد، تخمین زد که سربازانش با 7 الی 10 هزار شبه نظامی در شرق افغانستان مواجه هستند. رقم اعلام شده از سوی اين فر مانده امريكايي درباره تعداد شبه نظامیان، بیشترین تعدادی است که تا کنون عنوان شده است. وی افزود که قصد دارد زمستان امسال نیروهای خود را در قلمرو طالبان حفظ کند. این جنرال آمریکایی ابراز امیدواری کرد که نیروهایش بتوانند با تحرکات خود از ایجاد هر گونه پناهگاه امن، مناطق آرام و هر مکانی را که تروریستها برای استراحت و تجدید قوا در افغانستان به آن جا میروند، از آن ها بگیرند. جنرال شلوئسر خاطرنشان کرد، گزینههای وی برای تروریستها این است که یا فرار کنند، کشته و یا دستگیر شوند و یا صلح کنند ظاهرا صداقت پاکستان بعد از آن ازسوی ایالات متحده زیر سوال رفت که مقامات استخباراتی امریکایی مدعی شدند که برخی از بلند پایه گان اردو و استخبارات پاکستان در تبانی با طالبان قرار دارند و به همین دلیل بیشترین عملیات سری ومحرم استخباراتی پیش از اجرا افشا می شود. عملیات مستقلانه ی سی آی ای و اردوی امریکا در نوار مرزی افغانستان _ پاکستان و دستاورد های چشم گیر آنان در این مدت نشان می دهد که ادعای سی آی ای چندان دور از واقعیت هم نبوده.
کشته شدن یک متخصص سلاح شیمیایی القاعده، از بین رفتن ابوحارث یک فرمانده مشهور القاعده با دوتن از همکارانش، حمله بر پایگاه جلال الدین حقانی یک فرمانده عمده مخالفان و وارد نمودن تلفات بی شمار بر جنگجویان طالب دستاوردهایی است که نظامیان امریکایی توانسته اند در کمتر از سه ماه و درعملیات مستقلانه خود داشته باشند.ایالات متحده در طی هفت سال گذشته کمتر توانست چنین دستاورد را در همکاری با اداره استخباراتی پاکستان در این مناطق داشته باشد. نتایج این حرکات نشان می دهد که حکومت پاکستان در آنچه که اشتراک در مبارزه با تروریزم نام نهاده بود صادق نبوده و واکنش نشان دادن آنها در پیشروی سربازان امریکایی در مناطقی که مراکز جنگجویان طالب در آن قرار دارند به خوبی نمایانگر این است که تمامی راه های نیرنگ و اغفال جهانیان برای پاکستانی بسته شده است و در حال حاضر جز حمله متقابل و نشان دادن و اکنش نظامی چاره ی دیگری برای حکومت این کشور باقی نمانده است.
هفت سال است که سربازان بیش از 38 کشور جهان در نبرد فرسایشی افغانستان کشته زخمی و معیوب می شوند این جنگ در کنار ملیارد ها دالر هزینه به جهانیان هزاران کشته معلول و معیوب برای دولت و مردم افغانستان نیز در قبال داشته است در کنار آن دولت پاکستان برای ادامه جنگ در افغانستان بدست آوردن منفعت از این نبرد با چهره های گوناگون و عناوین مختلف آتش این جنگ را بیشترشعله ور نموده و از آن عاید برداشت.فعلا اقای زرداری ریس جمهور جدید پاکستان چنین اعتراف میکند ومیگو ید... گفته می شود انفجار انتحاری در هوتل ماريوت اسلام آباد اضافهاز 60 كشته و بيش از200 مجروح بر جاي گذاشته، آصف علی زرداري، رئیس جمهور جدید پاکستان در يك سخنراني تلويزيوني در اين رابطه گفت: تروريسم به سرطاني در پاكستان تبدیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل راه نجات به نقل از خبرگزاری فرانسه، زرداری تصریح کرد: ما مصمم هستيم كه به خواست خداوند، اين كشور را از شر اين سرطان خلاص كنيم. ما از اين اقدامات بزدلانه نميهراسيم.» زرداري اظهار داشت: دولت لحظهاي دست از نابودي تروريسم و تندروها برنخواهد داشت. . حال که حقیقت قضیه برای امریکاییان و در مجموع برای جهانیان به خوبی معلوم شد انتظار می رود که ایالات متحده آمریکا آنچنانیکه در آغاز نبرد با تروریزم بعد ازحملات یازدهم سپتامبرسال 2001 اعلام نمود که با تروریستان و حامیان آنها یکسان برخورد می کند در این قضیه نیز قاطع و بر آن عمل نموده و با سرکوبی محلات سوق وا داره طالبان ومراکز تمویل تجهیز و آنان جنگ در افغانستان را که در حال حاضر بیشتر به نفع طالبان خوانده می شود عقب گرد بدهديك روزنامه انگليسي در گزارشي تحليلي افشا . د كه جرج بوش رئيس جمهوري امريكا با دادن دستوري مخفي به نيروهاي ويژه امريكا مبني بر انجام عملياتهاي خودسرانه نظامي در پاكستان، اين نگراني را بوجود آورد كه جنگ بعدي امريكا در اين كشور ادامه خواهد يافت. روزنامه انگليسي "گاردين" در گزارشي نوشت كه "جرج بوش" اخيرا در دستوري سري، به نيروهاي ويژه امريكا اختيار تام داد تا بصورت آزادانه و خودسرانه در خاك پاكستان عملياتهاي نظامي انجام دهند كه اين اقدام موجب شد تا اين نگراني بوجود آيد كه "جنگ امريكا در افغانستان" در حال تبديل شدن به "جنگ امريكا در پاكستان" است. در ادامه اين گزارش آمده است كه اين دستور سري بوش، نظر كارشناسان مسائل سياسي را كه عقيده دارند جنگ افغانستان در حال منتقل شدن به پاكستان است، ثابت ميكند. به گزارش فارس، گاردين در ادامه نوشت كه اين موضوع نگرانيهايي را مبني بر روشن شدن شعله جنگ در منطقه را نيز تقويت ميكند. اين روزنامه انگليسي در ادامه افزود: اين دستور بيسابقه توسط جرج بوش در ماه جولاي و پس از بوجود آمدن چالش داخلي شديد در دولت امريكا در مورد جنگ اين كشور عليه طالبان و حاميان القاعده آنها به امضا رسيد. اين افراد اكنون در مناطق قبيلهاي غرب پاكستان مستقر هستند.
در ادامه اين گزارش آمده است كه پس از اين تصميم بوش، كماندوهاي ويژه نيروي دريايي امريكا با پشتيباني هليكوپترهاي جنگنده، هفته گذشته يك حمله زميني در پاكستان انجام دادند كه به عقيده آنها در حدود 20نفر از شبهنظاميان افغاني در اين حمله كشته شدند. اين در حالي است كه مقامات پاكستاني با اعلام اين كه اكثر كشته شدگان اين حمله غيرنظامي بودند اين حمله را محكوم و آن را دخالت مستقيم دولت امريكا در امور داخلي كشورهاي ديگر قلمداد كردند. گاردين در ادامه نوشت كه عكسالعمل اغلب قوماندان های در برابر اين دستور بوش منفي بود تا جايي كه قوماندان های سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) و امريكا ابراز نگراني كرده و خواستار توقف عملياتهاي نفوذي در طول سرحد افغانستان و پاكستان عليه شبهنظاميان و تاسيسات آنها شدند. اين روزنامه انگليسي ادامه داد كه دليل اين امر تلفات بالاي نيروهاي ائتلافي بود كه شديدا مورد انتقاد قرار گرفت زيرا با كشته شدن يكي ديگر از نيروهاي امريكايي در شرق افغانستان، سال 2008 را به مرگبارترين سال براي دولت امريكا پس از تجاوز سال 2001 اين كشور به افغانستان تبديل كرد. در بخش ديگري از اين گزارش آمده است كه يكي ديگر از اهداف امريكا دستگيري "اسامه بنلادن" رهبر القاعده است كه مسئوليت سازماندهي حمله 11سپتمبر امريكا را بر عهده گرفت در حالي كه تاكنون نتوانسته است به اين هدف دست يابد. اما گفته ميشود كه بنلادن و "ايمن الظواهري" معاون وي، در مناطق قبيلهاي شمال وزيرستان جنوبي مخفي شدهاند. در بخش ديگري از اين گزارش آمده است كه تصميم بوش براي گسترش جنگ در پاكستان و اميد وي به پشتيباني انگليس از اين جنگ موجب شد تا رئيس جمهور امريكا بصورت ويدئو كنفرانس با "گوردون براون" صدراعظم اين كشور گفتگويي داشته باشد.
براون قبل از اين كه با بوش شروع به گفتگو كند گفت: «آن چيزي كه در سرحد پاكستان و افغانستان در حال رخ دادن است چيزي است كه ما براي گسترش يك استراتژي جديد به آن نيازمنديم.» از سوي ديگر اقدام غيرمتعارف بوش در تماس شخصي با صدراعظم انگليس در مورد تشريح استراترژي افغانستان اين نگراني را بوجود ميآورد كه رئيس جمهور امريكا تلاش ميكند تا حمايت انگليس از سياست جديدش را جدي نمايد و احتمالا از نيروهاي ويژه اين كشور در عملياتهاي سرحدي آينده استفاه نمايد. گاردين ادامه داد دستور اجرايي بوش مطمئنا چالشهايي با برخي از همپيمانان ناتو بوجود خواهد آورد كه نگران هستند گسترش درگيريها، موجب فروپاشي دولت غيرنظامي و ضعيف پاكستان شده و جنگ گستردهتري را در منطقه رغم بزند تا جايي كه مخالفتهاي صريحي از سوي برخي از كشورها عضو اعلام شد. "جيمس آپاتوراي" يكي از سخنگوهاي ناتو در اين زمينه گفت كه اين ائتلاف از حملات نظامي در مناطق سرحدي يا عملياتهايي در عمق بيشتر پاكستان، پشتيباني نخواهد كرد.
وي ادامه داد كه سياست ناتو كه جزء دستورالعمل اين ائتلاف است روي سرحد پايان مييابد و هيچ عمليات زميني و هوايي توسط نيروهاي ناتو در خاك پاكستان صورت نخواهد گرفت. گاردين در پايان با اشاره به اين كه اكثر كارشناسان مسائل نظامي و سياسي عقيده دارند جنگ افغانستان بزودي به پاكستان منتقل خواهد شد نوشت كه ناتو 53هزار نيرو در خاك افغانستان دارد كه بخشي از آنها امريكايي هستند. اما امريكا نيروي نظامي جداگانهاي دارد كه به طور كلي ماموريتش جنگ با القاعده و عملياتهاي ضدتروريسم است. وزراي دفاع ناتو درصدند تا هفته آينده موضوع افغانستان را در لندن به بحث و بررسي بگذارند. حمله هفته گذشته امريكا به پاكستان و حمله راکتی پس از آن بوسيله يك هواپيماي بدون سرنشين" غارتگر" انجام شد، موجب شد تا تظاهراتي در مناطق سرحدي اين كشور به راه افتد. علاوه بر اين سياستمداران برجسته پاكستاني به صورت آشكار اين اقدام را مورد انتقاد قرار دادند. برخي از مقامات ارشد پاكستان، مقامات ارشد نيروهاي امريكا، ناتو و اغلب كشورهاي منطقه عقيده دارند كه امريكا در حال انتقال جنگ از عراق و افغانستان به پاكستان است اما اين حركت به آرامي انجام ميشو .وسلام رحمت اله ( روان )از ناروی
جنگ درافغانستان درحال تبیدیل شدن به جنگ امریکا درپاکستان است .
Typography
- Smaller Small Medium Big Bigger
- Default Helvetica Segoe Georgia Times
- Reading Mode