ذخایر 3 تریلیون دلاری لیتیوم در افغانستان

خبرونه
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


وزارت نفت و معادن افغانستان بررسی‌ها درباره منابع لیتیوم را در حالی آغاز خواهد کرد که برخی گزارش‌ها ارزش این منابع را تا 3 تریلیون دلار برآورد می‌کنند.
به گزارش اسپوتنیک، عبدالقادر مفتی، سخنگوی وزارت نفت و معادن افغانستان اظهارداشت: بررسی‌ها نشان خواهد داد که منابع لیتیوم/لیتیم در کدام ولایت‌ها و به چه مقدار موجود است

.
آقای مفتی می گوید: این بررسی‌ها به وزارت نفت و معادن افغانستان کمک می‌کند تا زمینه را برای سرمایه‌گذاری در بخش استخراج لیتیوم فراهم سازد.
لیتیوم یکی از مهمترین وسایل ذخیره الکتریسیته محسوب می‌شود و از این فلز نادر بیشتر در فناوری‌های نوین از جمله باتری تلفن‌های هوشمند، خودروهای الکتریکی، رایانه‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می‌شود.
پیش از این نیز سازمان زمین‌شناسی آمریکا پس از بررسی‌ها از احتمال وجود منابع لیتیوم در ولایت‌های غزنی، هرات و نیمروز خبر داده بود.
سید زمان هاشمی، کارشناس اقتصادی در این باره به طلوع نیوز گفت: تحقیقات سازمان زمین‌شناسی آمریکا تخمین زده است که افغانستان سرشار از منابع غنی لیتیوم است و حتی افغانستان را با عربستان سعودی مقایسه کرده است. این بدین معنی است که عربستان بزرگترین تولید کننده سوخت در جهان است و افغانستان نیز روزی می‌تواند بزرگترین تولید کننده لیتیوم جهان باشد.
چندی پیش نیز منابعی در دولت افغانستان به شبکه تلویزیونی تی‌آر‌تی، گفته بود که شرکت امنیتی بلک واتر تلاش می‌کند تا قرارداد استخراج معادن و ذخایر طبیعی افغانستان را به دست آورد.
بر اساس این گزارش اریک پرنس، رئیس شرکت امنیتی بلک واتر پیش از این دوبار در راستای دست یابی به قرارداد استخراج معادن به افغانستان سفر کرده است.
منابع خبری تصریح کردند که رئیس شرکت امنیتی بلک واتر به دنبال اسختراج معادن طلا، لیتیوم و گاز افغانستان می‌باشد.